10 sep 2014 18:00

23 jan 2015 14:42

Vad händer på söndag ..?

.... Elisabeth Insulander, ordförande i Friluftsfrämjandet.

– Jo, det blir fullt av aktiviteter vid Snapens friluftsgård eftersom Friluftsfrämjandet firar 60 år. Vi kommer att ha tält och vindskydd, samt öppen eld. Det blir exempelvis korvgrillning och tillagning av vildmarksbröd.

– De yngre kan kolla på småkryp och träffa Skogsmulle.

Kan besökarna prova på saker?

– Ja, det kommer att finnas en hinderbana för de som vill pröva, dessutom går det att paddla kajak. Överhuvudtaget vill vi ge ett litet smakprov på våra verksamhetsgrenar och även locka nya medlemmar.

Hur många medlemmar har ni i Mariestad?

– Ungefär 300.

Hur länge har du själv varit med i Friluftsfrämjandet?

– Ungefär 17 år. Jag började för att testa långfärdsskridsko och tyckte det var jättekul. Numera är jag skridskoledare. Det är fantastiskt roligt att åka skridsko på isarna här i området. Inledningsvis på säsongen börjar vi åka på de grundare vattendragen som Göta kanal, Ymsen, Vristulven och sedan kan det bli dags för Vänern.

När kan det bli aktuellt för skridskopremiär?

– Tidigast har nog varit i slutet av oktober, men vanligast är i december. Intresset för långfärdsskridsko har ständigt ökat. Klimatförändringar med snöfattiga vintrar kan ha bidragit och flyttat intresset från skidor till skridsko.

– Jo, det blir fullt av aktiviteter vid Snapens friluftsgård eftersom Friluftsfrämjandet firar 60 år. Vi kommer att ha tält och vindskydd, samt öppen eld. Det blir exempelvis korvgrillning och tillagning av vildmarksbröd.

– De yngre kan kolla på småkryp och träffa Skogsmulle.

Kan besökarna prova på saker?

– Ja, det kommer att finnas en hinderbana för de som vill pröva, dessutom går det att paddla kajak. Överhuvudtaget vill vi ge ett litet smakprov på våra verksamhetsgrenar och även locka nya medlemmar.

Hur många medlemmar har ni i Mariestad?

– Ungefär 300.

Hur länge har du själv varit med i Friluftsfrämjandet?

– Ungefär 17 år. Jag började för att testa långfärdsskridsko och tyckte det var jättekul. Numera är jag skridskoledare. Det är fantastiskt roligt att åka skridsko på isarna här i området. Inledningsvis på säsongen börjar vi åka på de grundare vattendragen som Göta kanal, Ymsen, Vristulven och sedan kan det bli dags för Vänern.

När kan det bli aktuellt för skridskopremiär?

– Tidigast har nog varit i slutet av oktober, men vanligast är i december. Intresset för långfärdsskridsko har ständigt ökat. Klimatförändringar med snöfattiga vintrar kan ha bidragit och flyttat intresset från skidor till skridsko.

  • Per Warvlin