09 sep 2014 14:35

23 jan 2015 14:41

Modellflygare just utanför VM-pallen

MARIESTAD

VM-äventyret för modellflygarna Ulf Svartén och Mikael Ingemarsson från Mariestad är över. När resultatlistan summerades återfanns Ulf på fjärde och Mikael på femte plats i klassen Intermediate med totalt 23 deltagare.

– Det får väl anses som ett helt okej resultat, tycker Ulf Svartén som fick se tre amerikanare kliva upp på prispallen.

USA stod i en klass för sig vid då historiens första världsmästerskap avgjordes i Muncie, Indiana. Faktum är att det blev amerikanska segrare i samtliga fem tävlingsklasser. I klassen Advanced slutade svenskarna Felix Scander tolva och Emanuel Fantini 13:e. Cirka 90 deltagare från 15 länder deltog i mästerskapet.n

VM-äventyret för modellflygarna Ulf Svartén och Mikael Ingemarsson från Mariestad är över. När resultatlistan summerades återfanns Ulf på fjärde och Mikael på femte plats i klassen Intermediate med totalt 23 deltagare.

– Det får väl anses som ett helt okej resultat, tycker Ulf Svartén som fick se tre amerikanare kliva upp på prispallen.

USA stod i en klass för sig vid då historiens första världsmästerskap avgjordes i Muncie, Indiana. Faktum är att det blev amerikanska segrare i samtliga fem tävlingsklasser. I klassen Advanced slutade svenskarna Felix Scander tolva och Emanuel Fantini 13:e. Cirka 90 deltagare från 15 länder deltog i mästerskapet.n

  • Tomas Höglund