07 sep 2014 17:00

23 jan 2015 14:41

De kan försörja sig på graffitin

Breakdanceshow och framgångskrika konstnärer i stadsparken

Både Anya Blom, från Örebro och Jani Pihlainen, från Eskilstuna, har gjort karriärer som graffitikonstnärer. I lördags sprayade de fram sina konstverk i stadsparken där även flanörerna fick se en breakdanceuppvisning av Johan Peltola, som är lärare på dansstationen i Mariestad.

– Jag brinner för dansen och det är extra roligt att få lära ut till barnen, säger Johan som har sin huvudsakliga sysselsättning som bagare. Hans akrobatiska konster inspirerade flera barn att prova på som Leon Fabricius, Filip Ask och Oliver Ambjörnsson. Oliver hade tagit på sig sin Stålmannentröja medan Filip övade i en brasiliansk fotbollslandslagströja.

Anya Blom målade på väggen på inspiration och det tog inte lång tid innan hon hade fylllt den med en fantasieggande figur som förde tankarna till serietidningsvärlden. Jani Pihlainen som även arbetar som tatuerare ville skapa något färgglatt som en stor kontrast till den surrealistiska gråskalan han ofta arbetar med.

Arrangemanget som tidigare har skett i Elvärkets lokaler ordnades av Mariestads skateboardförening tillsammans med kulturföreningen Express Yourself.

På kvällen blev det en kamp på Stadshotellet mellan rapartisterna Shazaam och Birds Eye innan scenen intogs av DaCosta.

– Jag brinner för dansen och det är extra roligt att få lära ut till barnen, säger Johan som har sin huvudsakliga sysselsättning som bagare. Hans akrobatiska konster inspirerade flera barn att prova på som Leon Fabricius, Filip Ask och Oliver Ambjörnsson. Oliver hade tagit på sig sin Stålmannentröja medan Filip övade i en brasiliansk fotbollslandslagströja.

Anya Blom målade på väggen på inspiration och det tog inte lång tid innan hon hade fylllt den med en fantasieggande figur som förde tankarna till serietidningsvärlden. Jani Pihlainen som även arbetar som tatuerare ville skapa något färgglatt som en stor kontrast till den surrealistiska gråskalan han ofta arbetar med.

Arrangemanget som tidigare har skett i Elvärkets lokaler ordnades av Mariestads skateboardförening tillsammans med kulturföreningen Express Yourself.

På kvällen blev det en kamp på Stadshotellet mellan rapartisterna Shazaam och Birds Eye innan scenen intogs av DaCosta.

  • Jan Fleischmann