30 aug 2014 09:53

23 jan 2015 14:41

Mamut bjöd på show

Mycket folk, fantastisk underhållning och god mat.
Tältfesten Händerna i luften hade inga problem att leva upp till publikens höga förväntningar.

Det gigantiska tältet i Mariestads hamn fylldes av människor, röster, musik och skratt under helgens evenemang Händerna i luften. Scenprogrammet inleddes med dans och sedan tog Mariestads musikteater, Mamut, över stafettpinnen.

Ungdomarna bjöd på en härlig mix av låtar från tidigare musikaler; bland annat ett Magnus Uggla-medley, Elvis-låtar och en kavalkad av Abbas största hits.

Publiken visade sin uppskattning genom jubel och applåder som aldrig ville ta slut. Senare under kvällen bjöd Simon Swahnström på allsång och publiken var självklart med på noterna.

Nöjd och tacksam

Totalt sett besökte 900 personer tältet under helgen. Arrangören Joakim Ebbesson är lättad över att allt gick som planerat. Han berättar att allt har gått bra från början tack vare samarbetsvilliga politiker och lokala företag som har velat hjälpa till. Ebbesson är också noga med att påpeka vikten av det gemensamma arbetet.

– Jag är så tacksam gentemot alla som har varit med och skapat det här eventet, det är så många fler än bara jag.

Under tiden han berättar om evenemanget kommer det fram flertalet besökare och tackar honom för en härlig kväll. Det blir många klappar på axeln och bra jobbat! under kvällens gång. Han passar också på att berömma Mariestad och det som finns att uppskatta här.

– Vi snackar alltid skit om Mariestad men kolla här, det är fantastiskt!, han pekar på Vänerns vatten som finns på båda sidor om festplatsen och pekar sedan in mot tältet där de lokala talangerna sjunger och spelar till publikens stora glädje.

Det gigantiska tältet i Mariestads hamn fylldes av människor, röster, musik och skratt under helgens evenemang Händerna i luften. Scenprogrammet inleddes med dans och sedan tog Mariestads musikteater, Mamut, över stafettpinnen.

Ungdomarna bjöd på en härlig mix av låtar från tidigare musikaler; bland annat ett Magnus Uggla-medley, Elvis-låtar och en kavalkad av Abbas största hits.

Publiken visade sin uppskattning genom jubel och applåder som aldrig ville ta slut. Senare under kvällen bjöd Simon Swahnström på allsång och publiken var självklart med på noterna.

Nöjd och tacksam

Totalt sett besökte 900 personer tältet under helgen. Arrangören Joakim Ebbesson är lättad över att allt gick som planerat. Han berättar att allt har gått bra från början tack vare samarbetsvilliga politiker och lokala företag som har velat hjälpa till. Ebbesson är också noga med att påpeka vikten av det gemensamma arbetet.

– Jag är så tacksam gentemot alla som har varit med och skapat det här eventet, det är så många fler än bara jag.

Under tiden han berättar om evenemanget kommer det fram flertalet besökare och tackar honom för en härlig kväll. Det blir många klappar på axeln och bra jobbat! under kvällens gång. Han passar också på att berömma Mariestad och det som finns att uppskatta här.

– Vi snackar alltid skit om Mariestad men kolla här, det är fantastiskt!, han pekar på Vänerns vatten som finns på båda sidor om festplatsen och pekar sedan in mot tältet där de lokala talangerna sjunger och spelar till publikens stora glädje.

  • JENNIE HILLI-SJÖQVIST