24 aug 2014 16:33

23 jan 2015 14:41

Glädje när Mariestads pingstförsamling firade

Hoppborg, tårtbuffé och musikunderhållning var bara några av komponenterna i 100-årsfirandet. Pingstförsamlingens jubileum blev en succé för både unga och äldre.

Under lördagen bjöd Mariestads pingstförsamling på gratis underhållning för alla. Besökarna var människor i alla åldrar och det kryllade av skratt och leenden. Trots att regnet höll sig borta större delen av kalaset så uteblev den planerade luftballongturen. 10 år gamla Gustav Jönsson från Karlskrona saknade dock inte luftballongen utan underhöll sig med att klättra högt upp i luften på en stapel av drickabackar. - Jag var lite rädd för hur det skulle kännas att ramla ner jag ville inte sluta klättra, berättar Gustav när han kommer ner oskadd efter klättringen. Tidigare under dagen har han ätit sockervadd och testat bågskytte men han håller back-klättringen som sin favoritaktivitet. Uppenbarligen är han inte ensam om detta då kön till back-klättringen aldrig tycks ta slut. Klätterhöjden var olika för alla men gemensamt var den sprudlande glädjen.

Nöjda med evenemanget

Under dagen bjöd tre band på musikunderhållning och sist ut, lagom till dess att regnet började droppa, var Elvis-coverbandet Graceland. Fredrik Olsson, sångare i bandet, berättar att alla medlemmar i bandet är engagerade i olika kyrkor i stan.- Vi sjunger om orättvisor, tro och annat som är viktigt. Vi vill försöka att berätta någonting med hjälp av Elvis låttexter. David Vindlycke, ungdomspastor och en av arrangörerna av 100-årsjubileet, är mycket nöjd med dagen och konstaterar att målet med evenemanget är uppnått.- Vi vill fira med alla som vill vara med och vi vill visa alla att vi fortfarande lever efter 100 år.

Under lördagen bjöd Mariestads pingstförsamling på gratis underhållning för alla. Besökarna var människor i alla åldrar och det kryllade av skratt och leenden. Trots att regnet höll sig borta större delen av kalaset så uteblev den planerade luftballongturen. 10 år gamla Gustav Jönsson från Karlskrona saknade dock inte luftballongen utan underhöll sig med att klättra högt upp i luften på en stapel av drickabackar. - Jag var lite rädd för hur det skulle kännas att ramla ner jag ville inte sluta klättra, berättar Gustav när han kommer ner oskadd efter klättringen. Tidigare under dagen har han ätit sockervadd och testat bågskytte men han håller back-klättringen som sin favoritaktivitet. Uppenbarligen är han inte ensam om detta då kön till back-klättringen aldrig tycks ta slut. Klätterhöjden var olika för alla men gemensamt var den sprudlande glädjen.

Nöjda med evenemanget

Under dagen bjöd tre band på musikunderhållning och sist ut, lagom till dess att regnet började droppa, var Elvis-coverbandet Graceland. Fredrik Olsson, sångare i bandet, berättar att alla medlemmar i bandet är engagerade i olika kyrkor i stan.- Vi sjunger om orättvisor, tro och annat som är viktigt. Vi vill försöka att berätta någonting med hjälp av Elvis låttexter. David Vindlycke, ungdomspastor och en av arrangörerna av 100-årsjubileet, är mycket nöjd med dagen och konstaterar att målet med evenemanget är uppnått.- Vi vill fira med alla som vill vara med och vi vill visa alla att vi fortfarande lever efter 100 år.

  • Jennie Hilli Sjöqvist