22 aug 2014 17:43

23 jan 2015 14:41

Mosterdagen firades på Johannesberg

På exakt samma plats som Mosterdagen firades under Emanuella Carlbecks tid, hölls 2014 års upplaga av samma fest.

Ett 100-tal personer kom till den lummiga platsen under jätteträden framför Ekhammar på Johannesberg för att fira traditionen som funnits i Mariestad så länge.

Det lät nog lite annorlunda då, i slutet på 1800-talet, för den här dagen var det poppigt så det förslog. På scenen stod de Idol-aktuella grabbarna Jacob Appel och Oliver Knutsson tillsammans med sina musikaliska klasskamrater, och de framförde den ena hitten efter den andra; från Robbie Williams ”Let me entertain you” via bland annat Norlie & KKV och Avicii till ”I'm yours” av Jason Mraz.

Efter den uppskattade underhållningen väntade födelsedagsfika. Jo, för det var ju Emanuellas 185-årsdag.

Ett 100-tal personer kom till den lummiga platsen under jätteträden framför Ekhammar på Johannesberg för att fira traditionen som funnits i Mariestad så länge.

Det lät nog lite annorlunda då, i slutet på 1800-talet, för den här dagen var det poppigt så det förslog. På scenen stod de Idol-aktuella grabbarna Jacob Appel och Oliver Knutsson tillsammans med sina musikaliska klasskamrater, och de framförde den ena hitten efter den andra; från Robbie Williams ”Let me entertain you” via bland annat Norlie & KKV och Avicii till ”I'm yours” av Jason Mraz.

Efter den uppskattade underhållningen väntade födelsedagsfika. Jo, för det var ju Emanuellas 185-årsdag.