20 aug 2014 10:57

23 jan 2015 14:20

Hyresvärden har bytt lås i en trappuppgång

Mariestadspolisen har fått in två anmälningar från hyresgäster som haft besök av ”smygbajsaren”.
– Vi har fått in lite grejer från lägenheterna som vi tror kan ge lite information, säger utredningschefen Tony Johansson.

Historien om att en hittills okänd person tagit sig in i lägenheter på Västra vägen 35 och där bajsat i toaletten utan att spola efter sig har rönt stor medial uppmärksamhet senaste dagarna. Nyheten om ”smygbajsaren” i Mariestad var till och med omskriven i brittiska Daily Mail i helgen.

Efter att historien kablades ut i media har det dock varit locket på och inga fler hyresgäster har drabbats av den okände gärningsmannen. Under fredagen bytte hyresvärden Mariehus ut låsen i den aktuella trappuppgången.

– Utöver det har vi vidtagit ytterligare åtgärder i samråd med polisen. Exakt vad vill jag inte gå in på, men en kontroll av huvudnycklarna visar att allt är i sin ordning. Vi gör allt vi kan för att hjälpa polisen att hitta den skyldige, säger Jonas Hedberg, vd på Mariehus.

Fyra fall

Hedberg uppger att man känner till fyra fall – samtliga i 35:an – där någon okänd person varit inne i lägenheten och använt toaletten. På uppmaning av Mariehus har två av de fyra drabbade hyresgästerna nu gjort en polisanmälan. Den ena anmälan rör ett tillfälle mellan 2 och 3 augusti. Den andra omfattar fem tillfällen från den 10 juni fram till 11 augusti.

Tony Johansson, chef på utredningsavdelningen vid Mariestadspolisen, berättar att målsäganden lämnat in lite grejer från lägenheterna som kan ge spår i jakten på den skyldige.

– Efter att vi tittat på grejerna får vi göra en bedömning. Vi tror det finns lite information att gå på och eventuellt kan det bli aktuellt med ett hembesök hos en person, säger Tony Johansson.

Polisiärt rubriceras händelsen som hemfridsbrott, ett brott som kan leda till böter alternativt fängelse i upp till två år om det bedöms som grovt.

Historien om att en hittills okänd person tagit sig in i lägenheter på Västra vägen 35 och där bajsat i toaletten utan att spola efter sig har rönt stor medial uppmärksamhet senaste dagarna. Nyheten om ”smygbajsaren” i Mariestad var till och med omskriven i brittiska Daily Mail i helgen.

Efter att historien kablades ut i media har det dock varit locket på och inga fler hyresgäster har drabbats av den okände gärningsmannen. Under fredagen bytte hyresvärden Mariehus ut låsen i den aktuella trappuppgången.

– Utöver det har vi vidtagit ytterligare åtgärder i samråd med polisen. Exakt vad vill jag inte gå in på, men en kontroll av huvudnycklarna visar att allt är i sin ordning. Vi gör allt vi kan för att hjälpa polisen att hitta den skyldige, säger Jonas Hedberg, vd på Mariehus.

Fyra fall

Hedberg uppger att man känner till fyra fall – samtliga i 35:an – där någon okänd person varit inne i lägenheten och använt toaletten. På uppmaning av Mariehus har två av de fyra drabbade hyresgästerna nu gjort en polisanmälan. Den ena anmälan rör ett tillfälle mellan 2 och 3 augusti. Den andra omfattar fem tillfällen från den 10 juni fram till 11 augusti.

Tony Johansson, chef på utredningsavdelningen vid Mariestadspolisen, berättar att målsäganden lämnat in lite grejer från lägenheterna som kan ge spår i jakten på den skyldige.

– Efter att vi tittat på grejerna får vi göra en bedömning. Vi tror det finns lite information att gå på och eventuellt kan det bli aktuellt med ett hembesök hos en person, säger Tony Johansson.

Polisiärt rubriceras händelsen som hemfridsbrott, ett brott som kan leda till böter alternativt fängelse i upp till två år om det bedöms som grovt.

  • Tomas Höglund