17 aug 2014 20:50

23 jan 2015 14:40

Hundarnas helg

Full fart trots växlande väder. Med de två dagarnas 240 starter har Mariestads brukshundklubb avklarat årets enda officiella tävling.

Under den regnfria lördagen fylldes området med tävlingssugna hundar och deras ägare inför tävlingen kallad Rallylydnad. Det är andra året i rad som den tre år gamla sporten hade officiell tävling i Mariestad.

– Vi är jättenöjda med dagen. Vi hade drygt 120 starter och vi tyckte att det flöt på bra och det verkade som att alla var nöjda med arrangemanget, säger Gudrun Berger som är Rallylydnadsansvarig på Mariestads brukshundsklubb.

Under lördagen tävlade deltagarna i sex klasser, nybörjare A och B, fortsättning A och B, avancerad och mästare. Bland vinnarna fanns Sally Sehlin från Tomtens Brukshundsklubb med hunden Belize och Julia Leijon från Mariestads Brukshundsklubb med hunden Chili.

Vattenkammat

Under söndagen vankades det utställning och från himlen föll ett ihärdigt regn. Vädret till trots hade man även på söndagen runt 120 starter. Under förmiddagen gjordes noga kontroller och bedömningar av alla hundar och på eftermiddagen tävlade en utvald hund av varje ras i de olika grupptävlingarna.

Best in show, tävlingens finaste pris delades ut i tre kategorier till någon av de som kommit etta i de olika grupptävlingarna. Vinnare där blev Gunilla Björkman från Töreboda med hunden med tävlingsnamnet Vargaviddernas Inga from Sweden, Eva-Lena Klein från Tidan med hunden Mountjoy Twiddly Tracey och Hans Karlsson från Mariestad med hunden Viking.

Under den regnfria lördagen fylldes området med tävlingssugna hundar och deras ägare inför tävlingen kallad Rallylydnad. Det är andra året i rad som den tre år gamla sporten hade officiell tävling i Mariestad.

– Vi är jättenöjda med dagen. Vi hade drygt 120 starter och vi tyckte att det flöt på bra och det verkade som att alla var nöjda med arrangemanget, säger Gudrun Berger som är Rallylydnadsansvarig på Mariestads brukshundsklubb.

Under lördagen tävlade deltagarna i sex klasser, nybörjare A och B, fortsättning A och B, avancerad och mästare. Bland vinnarna fanns Sally Sehlin från Tomtens Brukshundsklubb med hunden Belize och Julia Leijon från Mariestads Brukshundsklubb med hunden Chili.

Vattenkammat

Under söndagen vankades det utställning och från himlen föll ett ihärdigt regn. Vädret till trots hade man även på söndagen runt 120 starter. Under förmiddagen gjordes noga kontroller och bedömningar av alla hundar och på eftermiddagen tävlade en utvald hund av varje ras i de olika grupptävlingarna.

Best in show, tävlingens finaste pris delades ut i tre kategorier till någon av de som kommit etta i de olika grupptävlingarna. Vinnare där blev Gunilla Björkman från Töreboda med hunden med tävlingsnamnet Vargaviddernas Inga from Sweden, Eva-Lena Klein från Tidan med hunden Mountjoy Twiddly Tracey och Hans Karlsson från Mariestad med hunden Viking.

  • Ellen Borell