15 aug 2014 13:49

23 jan 2015 14:40

Vem är smygbajsaren på Västra vägen?

Historien om "skithuset" förefaller vara sann

Det lät först för bra (eller dåligt) för att vara sant, men som det nu verkar är det nog så att det faktiskt varit inne en okänd person och bajsat i ett par lägenheter på Västra vägen 35 i Mariestad. På fredagsförmiddagen bytte Mariehus ut ett 30-tal lås i hyresfastigheten.

– Initialt undrade vi förstås om det kunde stämma, men efter samtal med berörda har vi ändrat uppfattning, säger Jonas Hedberg, vd för det kommunala bostadsbolaget.

Ett par boende och en besökare till en boende i huset kontaktade media i torsdags och beskrev hur de flera gånger hittat bajs i toastolen – bajs som inte varit från lägenhetsinnehavaren. Och som heller inte, enligt Mariehus, kan handla om att det blivit fel i avloppsstammarna.

Enligt Mariestadspolisen är det ingen som gjort någon polisanmälan om saken. Men en av de boende, Emelie Johansson, hävdar att hon kontaktat polisen för en tid sedan. Hon säger nu till MT att hon inte togs på allvar när hon larmade om saken.

Dyr affär

Jonas Hedberg konstaterar att inga huvudnycklar fattas och han förstår egentligen inte hur det hela kan ha gått till.

– Men nu tar vi alltså det säkra före det osäkra och byter låsen på en gång, den skyldigheten har vi mot våra hyresgäster.

Låsbytena innebär en kostnad på många tusen kronor för Mariehus.

Olika teorier

En teori är att någon uteliggare på ett hittills okänt sätt lyckats ta sig in i lägenheterna för att uträtta sina behov. Mot det talar att gärningspersonen inte har spolat efter sig. Vilket leder över till teori nummer två – att någon helt enkelt är ute för att jäklas på detta synnerligen äckliga sätt.

Nu när Mariehus tar det hela på allvar, är det väl också troligt att Mariestadspolisen ser på det hela ur ett annat perspektiv.

– Initialt undrade vi förstås om det kunde stämma, men efter samtal med berörda har vi ändrat uppfattning, säger Jonas Hedberg, vd för det kommunala bostadsbolaget.

Ett par boende och en besökare till en boende i huset kontaktade media i torsdags och beskrev hur de flera gånger hittat bajs i toastolen – bajs som inte varit från lägenhetsinnehavaren. Och som heller inte, enligt Mariehus, kan handla om att det blivit fel i avloppsstammarna.

Enligt Mariestadspolisen är det ingen som gjort någon polisanmälan om saken. Men en av de boende, Emelie Johansson, hävdar att hon kontaktat polisen för en tid sedan. Hon säger nu till MT att hon inte togs på allvar när hon larmade om saken.

Dyr affär

Jonas Hedberg konstaterar att inga huvudnycklar fattas och han förstår egentligen inte hur det hela kan ha gått till.

– Men nu tar vi alltså det säkra före det osäkra och byter låsen på en gång, den skyldigheten har vi mot våra hyresgäster.

Låsbytena innebär en kostnad på många tusen kronor för Mariehus.

Olika teorier

En teori är att någon uteliggare på ett hittills okänt sätt lyckats ta sig in i lägenheterna för att uträtta sina behov. Mot det talar att gärningspersonen inte har spolat efter sig. Vilket leder över till teori nummer två – att någon helt enkelt är ute för att jäklas på detta synnerligen äckliga sätt.

Nu när Mariehus tar det hela på allvar, är det väl också troligt att Mariestadspolisen ser på det hela ur ett annat perspektiv.