08 aug 2014 06:00

23 jan 2015 14:40

Åttaårige Mander gjorde fynd på badstranden

Ett svalkande dopp gav ett oväntat fynd för Mander Fokkelman och hans familj. I Sandviks vattenbryn på Torsö låg – en guldring. Nu söker familjen efter dess ägare.

Mander Fokkelman bor med mamma, pappa, tvillingbror och lillebror i en villa i Mariestad. Precis som många andra barn har han haft gott om tillfällen att bada denna sommar. Sandvik på Torsö är en av strandfavoriterna.

En av de stekheta julidagarna på den idylliska stranden blev extra speciell. Strax före fikadags lekte Mander ute i vattnet – och kände något hårt under foten. Han grävde lite grann med fingrarna på sandbottnen och upptäckte en ring som stack upp. Guldsmycket visade sig vara en vigselring med namn och datum ingraverat.

– Datumet är faktiskt precis detsamma som vår bröllopsdag, fast ett annat år, berättar mamma Marijke.

Många delningar

Sedan dess har familjen försökt hitta ägaren till ringen. En bild som Marijke lade ut på Facebook har delats nästan 3 400 gånger – men trots det har smyckets ägare inte påträffats. Pappa Joost konstaterar att ringen kan ha tappats när som helst och var som helst, och transporterats med vågorna.

– Det har hört av sig några personer men de har uppgett fel namn. Och en person skrev på Facebook att ”om det är min kan ni kasta tillbaka den”, berättar Marijke och funderar:

– Så kan det förstås också vara, att någon gjort sig av med den och inte vill ha den tillbaka.

Polisen tar över

Önskad eller inte; efter ett par veckors försök att hitta ägaren på egen hand ska familjen nu lämna ringen till polisen. Mander hoppas att det – eller kanske MT:s artikel – ska ge resultat.

– Det skulle vara roligast om den som äger ringen kunde få tillbaka den, säger han.

Mander Fokkelman bor med mamma, pappa, tvillingbror och lillebror i en villa i Mariestad. Precis som många andra barn har han haft gott om tillfällen att bada denna sommar. Sandvik på Torsö är en av strandfavoriterna.

En av de stekheta julidagarna på den idylliska stranden blev extra speciell. Strax före fikadags lekte Mander ute i vattnet – och kände något hårt under foten. Han grävde lite grann med fingrarna på sandbottnen och upptäckte en ring som stack upp. Guldsmycket visade sig vara en vigselring med namn och datum ingraverat.

– Datumet är faktiskt precis detsamma som vår bröllopsdag, fast ett annat år, berättar mamma Marijke.

Många delningar

Sedan dess har familjen försökt hitta ägaren till ringen. En bild som Marijke lade ut på Facebook har delats nästan 3 400 gånger – men trots det har smyckets ägare inte påträffats. Pappa Joost konstaterar att ringen kan ha tappats när som helst och var som helst, och transporterats med vågorna.

– Det har hört av sig några personer men de har uppgett fel namn. Och en person skrev på Facebook att ”om det är min kan ni kasta tillbaka den”, berättar Marijke och funderar:

– Så kan det förstås också vara, att någon gjort sig av med den och inte vill ha den tillbaka.

Polisen tar över

Önskad eller inte; efter ett par veckors försök att hitta ägaren på egen hand ska familjen nu lämna ringen till polisen. Mander hoppas att det – eller kanske MT:s artikel – ska ge resultat.

– Det skulle vara roligast om den som äger ringen kunde få tillbaka den, säger han.

  • Carin Söder