06 aug 2014 06:00

23 jan 2015 14:40

Vad ska du prata om?

... museisamordnare Linda Svensson i Mariestad, som är Radio Skaraborgs sommarpratare i morgon, torsdag.

– Det blir ett typiskt Linda-prat. Det handlar om tid – varför biblioteksmånader är kortare än vanliga månader till exempel. Det handlar om saker, såklart, och deras påverkan på människorna. Och lite om kreativitet, vänner – och utsikten från bron här på museet.

Var det svårt att hitta ämnen?

– Nej, det tycker jag inte. Det är de vardagliga sakerna – de som ligger nära – som är det viktiga i livet. Andra sommarpratare har bestigit berg och varit med om en massa saker. Jag har inte gjort något stort.

Vilken var den största utmaningen med inspelningen?

– Att få det att låta som att man inte läser innantill. Jag vill att det ska låta som att jag pratar med lyssnaren.

Vilken musik har du valt?

– Den hör ihop med det jag pratar om och är lika viktig som pratet. Tänk att få chans att bestämma musiken en lång stund i radion! Det blir min musik: Lite storbandssväng och en del åt jazzhållet.

I höst (preliminär sändning 15–18 september) medverkar du i ”Halv åtta hos mig” i TV4, och nu det här. Hur känns det att bli lokalkändis?

– Bara roligt. Men jag är väl inte så diskret annars heller.

– Det blir ett typiskt Linda-prat. Det handlar om tid – varför biblioteksmånader är kortare än vanliga månader till exempel. Det handlar om saker, såklart, och deras påverkan på människorna. Och lite om kreativitet, vänner – och utsikten från bron här på museet.

Var det svårt att hitta ämnen?

– Nej, det tycker jag inte. Det är de vardagliga sakerna – de som ligger nära – som är det viktiga i livet. Andra sommarpratare har bestigit berg och varit med om en massa saker. Jag har inte gjort något stort.

Vilken var den största utmaningen med inspelningen?

– Att få det att låta som att man inte läser innantill. Jag vill att det ska låta som att jag pratar med lyssnaren.

Vilken musik har du valt?

– Den hör ihop med det jag pratar om och är lika viktig som pratet. Tänk att få chans att bestämma musiken en lång stund i radion! Det blir min musik: Lite storbandssväng och en del åt jazzhållet.

I höst (preliminär sändning 15–18 september) medverkar du i ”Halv åtta hos mig” i TV4, och nu det här. Hur känns det att bli lokalkändis?

– Bara roligt. Men jag är väl inte så diskret annars heller.

  • Jenni Ahlin