06 aug 2014 14:36

23 jan 2015 14:20

75-åring fångades på bild

NY VERSION. Den 75-årige mannen som misstänks för sexuellt övergrepp mot flera barn fångades på bild.
Trots det släpptes han på fri fot under tisdagskvällen, som MT skrev om redan då.

– Åklagaren ansåg inte att det fanns skäl för häktning. Brottsmisstankarna mot mannen kvarstår däremot, säger Lars Johansson, chef för länskriminalen i Skövde.

75-åringen från en ort i norra Skaraborg iakttogs av flera åskådare under det pågående kvalet till junior-SM i speedway på Canvac Arena under lördagskvällen. Enligt anmälan ska mannen mellan klockan 17 och 18.30 ha begått sexuella övergrepp mot flera barn inne på arenan.

– Vi har en bild och en filmsnutt som vittnen tagit som styrker barnens uttalanden, säger Lars Johansson.

Mannen, som inte är känd av polisen sedan tidigare, anhölls i söndags men släpptes under tisdagskvällen på fri fot av åklagare. Enligt polisen har mannen inte gjort några medgivanden i förhören som hållits.

Men även om han är frisläppt kvarstår alltså brottsmisstanken om sexuellt övergrepp mot barnen. Lars Johansson hyser gott hopp om att åklagaren väcker åtal mot 75-åringen inom ett par veckor.

– Förhören med barnen är klara och har skickats till polisens callcenter i Bengtsfors för utskrift. När vi får dem om några dagar kommer mannen tillsammans med sin försvarare att kallas in och delges misstanke om brott. Jag räknar med att åtal mot mannen väcks inom 14 dagar, säger Lars Johansson.

Straffet för sexuellt ofredande mot barn under 15 är böter eller fängelse i högst två år.

– Åklagaren ansåg inte att det fanns skäl för häktning. Brottsmisstankarna mot mannen kvarstår däremot, säger Lars Johansson, chef för länskriminalen i Skövde.

75-åringen från en ort i norra Skaraborg iakttogs av flera åskådare under det pågående kvalet till junior-SM i speedway på Canvac Arena under lördagskvällen. Enligt anmälan ska mannen mellan klockan 17 och 18.30 ha begått sexuella övergrepp mot flera barn inne på arenan.

– Vi har en bild och en filmsnutt som vittnen tagit som styrker barnens uttalanden, säger Lars Johansson.

Mannen, som inte är känd av polisen sedan tidigare, anhölls i söndags men släpptes under tisdagskvällen på fri fot av åklagare. Enligt polisen har mannen inte gjort några medgivanden i förhören som hållits.

Men även om han är frisläppt kvarstår alltså brottsmisstanken om sexuellt övergrepp mot barnen. Lars Johansson hyser gott hopp om att åklagaren väcker åtal mot 75-åringen inom ett par veckor.

– Förhören med barnen är klara och har skickats till polisens callcenter i Bengtsfors för utskrift. När vi får dem om några dagar kommer mannen tillsammans med sin försvarare att kallas in och delges misstanke om brott. Jag räknar med att åtal mot mannen väcks inom 14 dagar, säger Lars Johansson.

Straffet för sexuellt ofredande mot barn under 15 är böter eller fängelse i högst två år.

  • Tomas Höglund