04 aug 2014 21:20

23 jan 2015 14:40

Tävling och träning på samma gång

Mariestads Agility genomförde på söndagen en tävling i så kallad inofficiell agility. Ett drygt hundratal hundägare från när och fjärran kom för att kolla in dagsformen på sina fyrfota vänner.

Det var inte så många tävlingsdeltagare från Mariestads brukshundsklubb, av förklarliga skäl – de skötte det mesta funktionärsjobbet runt själva tävlandet.

Många andra Skaraborgsklubbar var dock representerade, men även tävlingssugna utanför Skaraborg fanns på plats.

Inofficiella tävlingar meriterar inte ekipagen uppåt i tävlingshierarkin, de ska väl mer ses som ett slags tävlingar på träningsnivå inför stundande mer allvarsamma utmaningar.

Dessa segrade i de olika klasserna som genomfördes under söndagen:

Öppen agilityklass Large A: Jenny Strandberg med hunden Sota, Mariestads BHK. Öppen agilityklass Large B: Alma Ohlin med hunden Funny, Vara-Grästorp BHK. Öppen agilityklass Medium A: Lotta Uhlén-Johansson med hunden Pina Colada, Ulricehamn BK. Öppen agilityklass Medium B: Kjell Frankin med hunden Wilda, Jönköping BHK. Öppen agilityklass Small A: Barbro Hörman med hunden Kevin, Lindesberg BK. Öppen agilityklass Small B: Amanda Apelqvist med hunden Timo, Lidköping BK. Öppen hoppklass Large: Annelie Larsson med hunden Zaphira, Tibro BK. Öppen hoppklass Medium: Kjell Frankin med hunden Wilda, Jönköping BHK. Öppen hoppklass Small: Carina Larsson med hunden Buttran, Borås BK.

Det var inte så många tävlingsdeltagare från Mariestads brukshundsklubb, av förklarliga skäl – de skötte det mesta funktionärsjobbet runt själva tävlandet.

Många andra Skaraborgsklubbar var dock representerade, men även tävlingssugna utanför Skaraborg fanns på plats.

Inofficiella tävlingar meriterar inte ekipagen uppåt i tävlingshierarkin, de ska väl mer ses som ett slags tävlingar på träningsnivå inför stundande mer allvarsamma utmaningar.

Dessa segrade i de olika klasserna som genomfördes under söndagen:

Öppen agilityklass Large A: Jenny Strandberg med hunden Sota, Mariestads BHK. Öppen agilityklass Large B: Alma Ohlin med hunden Funny, Vara-Grästorp BHK. Öppen agilityklass Medium A: Lotta Uhlén-Johansson med hunden Pina Colada, Ulricehamn BK. Öppen agilityklass Medium B: Kjell Frankin med hunden Wilda, Jönköping BHK. Öppen agilityklass Small A: Barbro Hörman med hunden Kevin, Lindesberg BK. Öppen agilityklass Small B: Amanda Apelqvist med hunden Timo, Lidköping BK. Öppen hoppklass Large: Annelie Larsson med hunden Zaphira, Tibro BK. Öppen hoppklass Medium: Kjell Frankin med hunden Wilda, Jönköping BHK. Öppen hoppklass Small: Carina Larsson med hunden Buttran, Borås BK.

  • C. Lundh