27 jul 2014 19:57

23 jan 2015 14:40

Strålande dag i Lyrestad

Solsken och späckat schema lockade folk

Varken den gassande solen eller broproblem hindrade människor att besöka Lyrestad under lördagen.
– Äntligen har den stora dagen kommit, Lyrestadsdagen, utbrister en glad Stig Rylander.

Med hjälp av en kall dricka eller en svalkande glass kunde de människor som under lördagen besökte den årliga Lyrestadsdagen klara av den 30-gradiga värmen. Under auktionen, som enligt arrangörerna är den populäraste av dagens aktiviteter, samlades förväntansfulla besökare, redo att fynda. Dag Gustavsson, kassör i Lyrestads Samhällsförening, är glad att inte värmen skrämde bort för många av besökarna.

– Förra året drog auktionen in ungefär 20 000 kronor. Riktigt så mycket har vi nog inte fått in i år men det har gått relativt bra trots värmen. Lite speciellt för i år var att vi fick in en båt som vi sålde för 3 000 kronor, säger Dag Gustavsson.

Speedwaystjärna

Mitt på området vid kanalen stod det under dagen en scen där Stig Rylander, tidigare ordförande i Lyrestads samhällsförening, agerade konferencier. Han tror att dagen är ett bra och roligt sätt att få folk att se och uppleva Lyrestad.

– Lyrestadsdagen är jätteviktig och nu börjar den bli väldigt stor. Vi har många fler knallar än vi haft förut så det är ju väldigt roligt, säger Stig Rylander.

På Stig Rylanders schema fanns bland annat en intervju med den kände speedwayföraren Peter Karlsson som fanns på plats för att prata om karriären, visa upp sin speedwaycykel och skriva autografer.

Fullspäckat schema

Under dagen kunde besökarna bland annat testa ponnyridning på den gamla dragvägen, titta på modellflygsuppvisning över kanalen eller stanna till hos någon av de rekordmånga hantverkare och knallar som deltog. Avslutade kvällen gjorde man med en stor grillfest där Flippers spelade.

Arrangörer till det årliga evenemanget är Lyrestads Samhällsförening, Lyrestads sockens Hembygdsförening och IF Weimer Lyrestad och det verkar vara ett uppskattat initiativ.

– Man vill visa att det göra något i samhället och det känns som att det uppskattas, säger en nöjd Dag Gustavsson i Lyrestads Samhällsförening.

Med hjälp av en kall dricka eller en svalkande glass kunde de människor som under lördagen besökte den årliga Lyrestadsdagen klara av den 30-gradiga värmen. Under auktionen, som enligt arrangörerna är den populäraste av dagens aktiviteter, samlades förväntansfulla besökare, redo att fynda. Dag Gustavsson, kassör i Lyrestads Samhällsförening, är glad att inte värmen skrämde bort för många av besökarna.

– Förra året drog auktionen in ungefär 20 000 kronor. Riktigt så mycket har vi nog inte fått in i år men det har gått relativt bra trots värmen. Lite speciellt för i år var att vi fick in en båt som vi sålde för 3 000 kronor, säger Dag Gustavsson.

Speedwaystjärna

Mitt på området vid kanalen stod det under dagen en scen där Stig Rylander, tidigare ordförande i Lyrestads samhällsförening, agerade konferencier. Han tror att dagen är ett bra och roligt sätt att få folk att se och uppleva Lyrestad.

– Lyrestadsdagen är jätteviktig och nu börjar den bli väldigt stor. Vi har många fler knallar än vi haft förut så det är ju väldigt roligt, säger Stig Rylander.

På Stig Rylanders schema fanns bland annat en intervju med den kände speedwayföraren Peter Karlsson som fanns på plats för att prata om karriären, visa upp sin speedwaycykel och skriva autografer.

Fullspäckat schema

Under dagen kunde besökarna bland annat testa ponnyridning på den gamla dragvägen, titta på modellflygsuppvisning över kanalen eller stanna till hos någon av de rekordmånga hantverkare och knallar som deltog. Avslutade kvällen gjorde man med en stor grillfest där Flippers spelade.

Arrangörer till det årliga evenemanget är Lyrestads Samhällsförening, Lyrestads sockens Hembygdsförening och IF Weimer Lyrestad och det verkar vara ett uppskattat initiativ.

– Man vill visa att det göra något i samhället och det känns som att det uppskattas, säger en nöjd Dag Gustavsson i Lyrestads Samhällsförening.

  • Ellen Borell