24 jul 2014 15:08

23 jan 2015 14:40

Mariestadspar tar över Mumma

Tänker återskapa den gamla andan

Mariestadsparet Marianne Ahlander och Kent Nord tar över Mumma.
– Vi kommer att fortsätta driva Mumma i sin gamla anda och hoppas att gästerna ska känna igen sig, säger Nord.

En dryg vecka efter den första kontakten med konkursförvaltaren Bengt Ringqvist blev samboparet ”med kafé” under torsdagsförmiddagen.

– Ja, det var snabba ryck från det att tanken väcktes till att vi skrev på papperen i dag (läs torsdag), konstaterar Kent leende.

Varken Kent, 46, eller Marianne, 26, har någon tidigare erfarenhet av att driva kafé- och restaurangverksamhet. Däremot har båda ett djupt rotat musikintresse, vilket varit en avgörande faktor till att de nu satsar och växlar in på en ny bana.

– Marianne jobbar som musiklärare och har koreograferat flera av Mamuts musikaler. Jag är gammal musiker och har jobbat många år inom kulturvärlden och arrangerat olika event. Inom musik och underhållning har vi goda kontakter, och det är ju en viktig del i Mumma.

Parets ambition är att driva rörelsen i sin gamla anda; vilket betyder en utökad satsning på kafédelen samt att återinföra populära programpunkter några kvällar i veckan.

– Vår förhoppning är att gamla gäster ska känna igen sig och återvända till ett hemtrevligt Mumma. Allting har ju gått väldigt snabbt, men vi har en del idéer bland annat om underhållning för föräldralediga på dagtid.

– Marianne och jag kommer att finnas med på Mumma i olika utsträckning, sedan hoppas vi få ha kvar några gamla anställda. Parallellt kommer jag att driva begravningsbyrån vidare, en tanke är att nyttja bakgården och lagret till minnesstunder, säger Kent Nord.

Innan portarna slås upp vill de nya ägarna ha klart med alla tillstånd. Nyöppningen är därför planerad till sista helgen i september då det hålls skördefest i Mariestad.

– Då siktar vi på att köra i gång med en stor oktoberfest med tyrolerband.

En dryg vecka efter den första kontakten med konkursförvaltaren Bengt Ringqvist blev samboparet ”med kafé” under torsdagsförmiddagen.

– Ja, det var snabba ryck från det att tanken väcktes till att vi skrev på papperen i dag (läs torsdag), konstaterar Kent leende.

Varken Kent, 46, eller Marianne, 26, har någon tidigare erfarenhet av att driva kafé- och restaurangverksamhet. Däremot har båda ett djupt rotat musikintresse, vilket varit en avgörande faktor till att de nu satsar och växlar in på en ny bana.

– Marianne jobbar som musiklärare och har koreograferat flera av Mamuts musikaler. Jag är gammal musiker och har jobbat många år inom kulturvärlden och arrangerat olika event. Inom musik och underhållning har vi goda kontakter, och det är ju en viktig del i Mumma.

Parets ambition är att driva rörelsen i sin gamla anda; vilket betyder en utökad satsning på kafédelen samt att återinföra populära programpunkter några kvällar i veckan.

– Vår förhoppning är att gamla gäster ska känna igen sig och återvända till ett hemtrevligt Mumma. Allting har ju gått väldigt snabbt, men vi har en del idéer bland annat om underhållning för föräldralediga på dagtid.

– Marianne och jag kommer att finnas med på Mumma i olika utsträckning, sedan hoppas vi få ha kvar några gamla anställda. Parallellt kommer jag att driva begravningsbyrån vidare, en tanke är att nyttja bakgården och lagret till minnesstunder, säger Kent Nord.

Innan portarna slås upp vill de nya ägarna ha klart med alla tillstånd. Nyöppningen är därför planerad till sista helgen i september då det hålls skördefest i Mariestad.

– Då siktar vi på att köra i gång med en stor oktoberfest med tyrolerband.

  • Tomas Höglund