22 jul 2014 10:07

23 jan 2015 14:39

Varför ska ni sälja kaféet?

Kristina Park, 39, som tillsammans med maken Ben lagt ut sitt brittiska kafé ”Tea for two” till försäljning på en annonssajt.

– Främsta skälet är att vi har svårt att få ihop livet som egna företagare med familjelivet. Vi har en fyraårig son och en dotter på tre månader. Som läget är just nu är det inte rätt tidpunkt i livet för oss att driva eget företag. Senaste månaderna har Ben i princip jobbat ensam i kaféet när jag varit mammaledig, det är ohållbart i längden.

Ni öppnade ”Tea for two” i juni förra året. Hur har det gått?

– Jättebra. Under första året omsatte vi nästan en miljon kronor.

Har några intressenter hört av sig?

– Inte ännu, å andra sidan har annonsen bara legat ute sedan i söndags kväll och det är mitt i semestertider. Försäljningen får ta den tid det tar, så länge har vi öppet som vanligt.

Och om en ny ägare vill att ni ska jobba kvar?

– Den frågan får vi ta om det blir aktuellt i så fall. Ben har ju satt sin prägel på kaféet och det hade varit roligt om det kommer en köpare som vill driva det vidare i samma anda. Vi blir i alla fall kvar i Mariestad där vi lever ett skönt familjeliv.

– Främsta skälet är att vi har svårt att få ihop livet som egna företagare med familjelivet. Vi har en fyraårig son och en dotter på tre månader. Som läget är just nu är det inte rätt tidpunkt i livet för oss att driva eget företag. Senaste månaderna har Ben i princip jobbat ensam i kaféet när jag varit mammaledig, det är ohållbart i längden.

Ni öppnade ”Tea for two” i juni förra året. Hur har det gått?

– Jättebra. Under första året omsatte vi nästan en miljon kronor.

Har några intressenter hört av sig?

– Inte ännu, å andra sidan har annonsen bara legat ute sedan i söndags kväll och det är mitt i semestertider. Försäljningen får ta den tid det tar, så länge har vi öppet som vanligt.

Och om en ny ägare vill att ni ska jobba kvar?

– Den frågan får vi ta om det blir aktuellt i så fall. Ben har ju satt sin prägel på kaféet och det hade varit roligt om det kommer en köpare som vill driva det vidare i samma anda. Vi blir i alla fall kvar i Mariestad där vi lever ett skönt familjeliv.

  • Tomas Höglund