12 jul 2014 18:02

23 jan 2015 14:39

Foto:

Dramatik när regnbågen försvann

Det otänkbara har inträffat i Bubblumskogen. Regnbågen är försvunnen. I solskenet på Karlsholmeparken har barn med föräldrar under lördagen intagit de bästa platserna för att se hur den nybildade teatergruppen Kulturstammen löser mysteriet.

– Hela vår grundtanke är miljön. Vi vill visa hur man kan arbeta med en sund miljömedvenhet som att äta närproducerad mat, berättar Isak Victor, som spelar Roten och tofsvipan i matinéföreställningen "Det tokiga äventyret" som de sätter upp vid cafét i folkparken. Publiken har lite svårt att hitta dit då det inte är skyltat om vart teatern håller till. En stor del av folkparken är upptagen för en bilträff. Den här gången är det racerbilsentusiasterna som samlats i den grönskande parken som även är skådespel för solbadare på strandremsan.

När dramatiken tätnar med en mullvad som tagit regnbågen är barnen i publiken inte sena att ropa ut sina förslag på hur regnbågen ska återfås.

På kvällen bjuder skådespelarna som samtliga är från Skaraborg, på teatersport där publiken får delta. På söndagen får Mariestadsborna en ny chans att möta den talangfulla teatergruppen. Efter Mariestad drar gruppen vidare på cykel till Forsvik och Karlsborg.

– Hela vår grundtanke är miljön. Vi vill visa hur man kan arbeta med en sund miljömedvenhet som att äta närproducerad mat, berättar Isak Victor, som spelar Roten och tofsvipan i matinéföreställningen "Det tokiga äventyret" som de sätter upp vid cafét i folkparken. Publiken har lite svårt att hitta dit då det inte är skyltat om vart teatern håller till. En stor del av folkparken är upptagen för en bilträff. Den här gången är det racerbilsentusiasterna som samlats i den grönskande parken som även är skådespel för solbadare på strandremsan.

När dramatiken tätnar med en mullvad som tagit regnbågen är barnen i publiken inte sena att ropa ut sina förslag på hur regnbågen ska återfås.

På kvällen bjuder skådespelarna som samtliga är från Skaraborg, på teatersport där publiken får delta. På söndagen får Mariestadsborna en ny chans att möta den talangfulla teatergruppen. Efter Mariestad drar gruppen vidare på cykel till Forsvik och Karlsborg.