27 jun 2014 16:57

23 jan 2015 14:39

Mamut uppvaktades med stipendium

Vid en enkel ceremoni överlämnade Rotarys president Cathrin Hurtig-Andersson årets ungdomskulturstipendium till Mariestads musikteater.

– För tre år sedan tilldelades vi kommunens kulturstipendium. Det här smäller minst lika högt. Att vi får priset är ju ett erkännande på att vi gör något som många uppskattar, säger Michael Stävenborg.

Efter premiären med Moby Dick våren 2011 har Mamut följt upp med ytterligare sex rosade musikal- och teaterföreställningar, med Uggla – the musical i färskt minne. Näst på tur står sommarens familjeföreställning Rännstensungar, med premiär den 8 juli.

– Totalt blir det tio föreställningar på Berta Petterssons bakgård i juli. Det här en alldeles underbar miljö att spela teater i, säger Simon Swahnström som nyligen tog över ordförandeklubban efter Michael Stävenborg.

Lagom till premiären uppmuntras Mamut alltså med ungdomskulturstipendium från Mariestads Rotaryklubb- Priset, som delades ut första gången 1999, utgörs förutom av ära och diplom av 10 000 kronor.

– Vi satsar hela tiden på att bli bättre och produktionerna blir bara större och större. Pengarna kommer att användas för att utveckla oss ett steg till.

I motiveringen anges att bland annat att ”Mamut gjort en fantastisk insats för musikal- och teaterlivet i Mariestad” samt att föreningen ”engagerat många ungdomar som därmed fått möjlighet att utveckla sin personliga teater- och sångförmåga och som dessutom gett en chans för ungdomarna att växa och utvecklas som enskilda personer.”

– Mamut har höjt kulturlivet i Mariestad. Förutom alla ungdomar har föreningen också ett stort engagemang bland vuxna. Det var ett lätt val att utse Mamut till årets ungdomskulturstipendiat, säger Cathrin Hurtig-Andersson.

Vid fredagens Rotarymöte överlämnade Cathrin presidentskapet till Claes-Henrik Martinsson.

– För tre år sedan tilldelades vi kommunens kulturstipendium. Det här smäller minst lika högt. Att vi får priset är ju ett erkännande på att vi gör något som många uppskattar, säger Michael Stävenborg.

Efter premiären med Moby Dick våren 2011 har Mamut följt upp med ytterligare sex rosade musikal- och teaterföreställningar, med Uggla – the musical i färskt minne. Näst på tur står sommarens familjeföreställning Rännstensungar, med premiär den 8 juli.

– Totalt blir det tio föreställningar på Berta Petterssons bakgård i juli. Det här en alldeles underbar miljö att spela teater i, säger Simon Swahnström som nyligen tog över ordförandeklubban efter Michael Stävenborg.

Lagom till premiären uppmuntras Mamut alltså med ungdomskulturstipendium från Mariestads Rotaryklubb- Priset, som delades ut första gången 1999, utgörs förutom av ära och diplom av 10 000 kronor.

– Vi satsar hela tiden på att bli bättre och produktionerna blir bara större och större. Pengarna kommer att användas för att utveckla oss ett steg till.

I motiveringen anges att bland annat att ”Mamut gjort en fantastisk insats för musikal- och teaterlivet i Mariestad” samt att föreningen ”engagerat många ungdomar som därmed fått möjlighet att utveckla sin personliga teater- och sångförmåga och som dessutom gett en chans för ungdomarna att växa och utvecklas som enskilda personer.”

– Mamut har höjt kulturlivet i Mariestad. Förutom alla ungdomar har föreningen också ett stort engagemang bland vuxna. Det var ett lätt val att utse Mamut till årets ungdomskulturstipendiat, säger Cathrin Hurtig-Andersson.

Vid fredagens Rotarymöte överlämnade Cathrin presidentskapet till Claes-Henrik Martinsson.

  • Tomas Höglund