18 jun 2014 18:11

23 jan 2015 14:38

Missvisande annons skapade förvirring

MARIESTAD: Västtrafiks nya turer för sjukresenärer omfattar inte Mariestad

I fredags lades Ronden från Mariestad ner men i måndags återuppstod den. Den tolkningen gjorde flera Mariestadsbor när de såg annonsen om den nya Ronden. Men det stämmer inte.

I fredags publicerade Mariestads-Tidningen en artikel om den sista bussturen med Ronden från Mariestad till Skövde. Med de nya turerna avgår Ronden numera från Skövde och västerut mot Göteborg, från Mariestad går det inte längre att utnyttja detta resesätt.

Missvisande

I måndags annonserade Västtrafik i Mariestads-Tidningen om den nya Ronden och Mariestadsbor som kände sig missleda läsare hörde av sig till tidningen. Västtrafik förklarar sin annonsering.

– Vi håller med om att formuleringen kunde ha varit annorlunda i annonsen i Mariestad för att inte förvilla, men olyckligtvis missade vi detta då det är en och samma annons som är införd i hela Västra Götaland, säger Jens Holmberg, pressinformatör på Västtrafik.

Ny rond

Han berättar att ordet nya i annonsen syftar till att de kör med nya bussar och erbjuder nya resemöjligheter som att även medresenärer också är välkomna på Ronden.

– Vi fick i uppdrag att annonsera så täckande som möjligt i områden som berörs av förändringarna, och då kom även Mariestads-Tidningen med, säger Jens Holmberg. Anledningen till nedläggningen var för få resenärer och Västra Götalandsregionen som ansvarar för vilka orter som omfattas av Ronden väljer att satsa på längre sträckor. Resenärer från Mariestad är numera hänvisade till den ordinarie kollektivtrafiken.

– Kan man inte ta sig till kollektivtrafiken kan man få taxianslutning till hållplatsen, eller till och med till Rondenbussen i Skövde för resa till annat sjukhus, säger Jens Holmberg.

I fredags publicerade Mariestads-Tidningen en artikel om den sista bussturen med Ronden från Mariestad till Skövde. Med de nya turerna avgår Ronden numera från Skövde och västerut mot Göteborg, från Mariestad går det inte längre att utnyttja detta resesätt.

Missvisande

I måndags annonserade Västtrafik i Mariestads-Tidningen om den nya Ronden och Mariestadsbor som kände sig missleda läsare hörde av sig till tidningen. Västtrafik förklarar sin annonsering.

– Vi håller med om att formuleringen kunde ha varit annorlunda i annonsen i Mariestad för att inte förvilla, men olyckligtvis missade vi detta då det är en och samma annons som är införd i hela Västra Götaland, säger Jens Holmberg, pressinformatör på Västtrafik.

Ny rond

Han berättar att ordet nya i annonsen syftar till att de kör med nya bussar och erbjuder nya resemöjligheter som att även medresenärer också är välkomna på Ronden.

– Vi fick i uppdrag att annonsera så täckande som möjligt i områden som berörs av förändringarna, och då kom även Mariestads-Tidningen med, säger Jens Holmberg. Anledningen till nedläggningen var för få resenärer och Västra Götalandsregionen som ansvarar för vilka orter som omfattas av Ronden väljer att satsa på längre sträckor. Resenärer från Mariestad är numera hänvisade till den ordinarie kollektivtrafiken.

– Kan man inte ta sig till kollektivtrafiken kan man få taxianslutning till hållplatsen, eller till och med till Rondenbussen i Skövde för resa till annat sjukhus, säger Jens Holmberg.

  • Magnus Ornhammar