16 jun 2014 10:55

23 jan 2015 14:20

Agneta från Karlsborg i SVT-dokumentär

I kväll sänder SVT 2 dokumentären ”Penthouse North” i K-special. Den handlar om modeskaparen, skådespelerskan och modellen Agneta Eckemyr, bördig från Karlsborg.

Hon har levt ett fantastiskt liv i sin våning i byggnaden Langham, vid Central Park i New York. Filmen visar bland annat hennes kamp de sista åren i världsstaden för att överleva ekonomiskt och att slåss mot åldrandet.

För något år sedan flyttade Agneta tillbaka till Sverige efter 44 år i USA.

Reportern Christer Lundh var för ett par år sedan och hälsade på Agneta och bodde i den fantastiska lägenheten. Han skrev en artikel om sin gamla barndomskamrat från Karlsborg som publicerades i flera tidningar. Inför tv-programmet i kväll kan du läsa reportaget här genom att klicka artikeln nedan.

I kväll sänder SVT 2 dokumentären ”Penthouse North” i K-special. Den handlar om modeskaparen, skådespelerskan och modellen Agneta Eckemyr, bördig från Karlsborg.

Hon har levt ett fantastiskt liv i sin våning i byggnaden Langham, vid Central Park i New York. Filmen visar bland annat hennes kamp de sista åren i världsstaden för att överleva ekonomiskt och att slåss mot åldrandet.

För något år sedan flyttade Agneta tillbaka till Sverige efter 44 år i USA.

Reportern Christer Lundh var för ett par år sedan och hälsade på Agneta och bodde i den fantastiska lägenheten. Han skrev en artikel om sin gamla barndomskamrat från Karlsborg som publicerades i flera tidningar. Inför tv-programmet i kväll kan du läsa reportaget här genom att klicka artikeln nedan.