13 jun 2014 16:17

23 jan 2015 14:38

Rune Kjernald i SPF-toppen

MARIESTAD

Mariestadsbon Rune Kjernald valdes på fredagen till förste vice ordförande för Sveriges Pensionärsförbund (SPF).

Rune Kjernald är en av de tretton ledamöterna i den nya förbundsstyrelsen. Han är nyvald ledamot, som förste vice ordförande, Han har en bakgrund som lärare, hälso- och sjukvårdschef i Västra Götalandsregionen, kommunpolitiker för Centerpartiet och aktiv i SPFs Skaraborgsdistrikt.

– Det är ett spännande uppdrag att vara förbundsstyrelseledamot. Jag ser fram emot det viktiga arbetet med att förbättra äldres villkor och göra SPFs röst hörd, säger Rune Kjernald i ett pressutlåtande.

SPF:s kongress beslutade också på fredagen att förbundet ska anta ett nytt namn: SPF Seniorerna. Syftet är att öppna upp organisationen för alla ”seniorer”, inte bara pensionärer.

Mariestadsbon Rune Kjernald valdes på fredagen till förste vice ordförande för Sveriges Pensionärsförbund (SPF).

Rune Kjernald är en av de tretton ledamöterna i den nya förbundsstyrelsen. Han är nyvald ledamot, som förste vice ordförande, Han har en bakgrund som lärare, hälso- och sjukvårdschef i Västra Götalandsregionen, kommunpolitiker för Centerpartiet och aktiv i SPFs Skaraborgsdistrikt.

– Det är ett spännande uppdrag att vara förbundsstyrelseledamot. Jag ser fram emot det viktiga arbetet med att förbättra äldres villkor och göra SPFs röst hörd, säger Rune Kjernald i ett pressutlåtande.

SPF:s kongress beslutade också på fredagen att förbundet ska anta ett nytt namn: SPF Seniorerna. Syftet är att öppna upp organisationen för alla ”seniorer”, inte bara pensionärer.