10 jun 2014 20:36

23 jan 2015 14:38

Bra start på sommarlovet

MARIESTAD: Lillängsskolan avslutade sitt första läsår

Jo visst var det skolavslutning. Men de 150 eleverna såg det nog ändå som början på något annat: Sommarlovet.
Oavsett vilket – en god anledning att fira. Med blommor, solsken och sång.

Sällan har väl textraden ”Sommarlov – solen lyser skön” varit mer sann. Utanför domkyrkans väggar gjorde vädret sitt bästa för att ge eleverna vid Lillängsskolan bästa möjliga start på lovet. Den färskaste av Mariestads skolor började nämligen sitt på tisdagskvällen.

Prästen Olle Ohlsson kunde hälsa många människor välkomna denna kväll. Kyrkan var nämligen helt fullsatt. Han fångade barnens uppmärksamhet med hjälp av såpbubblor och jämförde bubblorna såväl med människor som med sommarens dagar: Många, olika och ömtåliga.

– Sommarens dagar är kanske inte ömtåliga, rättade han, men de kan vara korta. Ta vara på dem. Och ta hand om varandra.

Somriga tongångar

Avslutningsprogrammet bestod av framträdanden av alla elever på skolan, klassvis i olika kombinationer. Och visst fick de församlade höra såväl ”Idas sommarvisa” som nyss nämnda ”Sommarlov”, som de yngsta stod för. Men också exempelvis fyrornas ”Sommar och sol”, ”Vi har pluggat färdigt” av femmorna, och sexornas version av ”Fyra bugg och en coca cola”; somrigt så det förslår. Alltsammans ackompanjerat av Markus Frykén på gitarr.

Tre meter senare

Rektorerna Mårten Bremer och Olof Lindblad höll tal. Bremer gjorde ett räkneexempel och konstaterade bland annat att barnen haft 500 raster, 700 lektioner och tusentals utmaningar under året. Han noterade också att alla tillsammans vuxit tre meter sedan skolstarten i höstas. Lindblad gav barnen en enkel ”kom ihåg”-lista på ena handens fingrar.

Eleverna i årskurs sex avtackades med varsin ros – och kramar av de båda rektorerna. När de magiska orden ”Glad sommar” sedan uttalades utbröt ett öronbedövande jubel i kyrkan och alla 150 elever gav sig ut i solskenet för ännu ett hej då till lärare och kamrater.

Sällan har väl textraden ”Sommarlov – solen lyser skön” varit mer sann. Utanför domkyrkans väggar gjorde vädret sitt bästa för att ge eleverna vid Lillängsskolan bästa möjliga start på lovet. Den färskaste av Mariestads skolor började nämligen sitt på tisdagskvällen.

Prästen Olle Ohlsson kunde hälsa många människor välkomna denna kväll. Kyrkan var nämligen helt fullsatt. Han fångade barnens uppmärksamhet med hjälp av såpbubblor och jämförde bubblorna såväl med människor som med sommarens dagar: Många, olika och ömtåliga.

– Sommarens dagar är kanske inte ömtåliga, rättade han, men de kan vara korta. Ta vara på dem. Och ta hand om varandra.

Somriga tongångar

Avslutningsprogrammet bestod av framträdanden av alla elever på skolan, klassvis i olika kombinationer. Och visst fick de församlade höra såväl ”Idas sommarvisa” som nyss nämnda ”Sommarlov”, som de yngsta stod för. Men också exempelvis fyrornas ”Sommar och sol”, ”Vi har pluggat färdigt” av femmorna, och sexornas version av ”Fyra bugg och en coca cola”; somrigt så det förslår. Alltsammans ackompanjerat av Markus Frykén på gitarr.

Tre meter senare

Rektorerna Mårten Bremer och Olof Lindblad höll tal. Bremer gjorde ett räkneexempel och konstaterade bland annat att barnen haft 500 raster, 700 lektioner och tusentals utmaningar under året. Han noterade också att alla tillsammans vuxit tre meter sedan skolstarten i höstas. Lindblad gav barnen en enkel ”kom ihåg”-lista på ena handens fingrar.

Eleverna i årskurs sex avtackades med varsin ros – och kramar av de båda rektorerna. När de magiska orden ”Glad sommar” sedan uttalades utbröt ett öronbedövande jubel i kyrkan och alla 150 elever gav sig ut i solskenet för ännu ett hej då till lärare och kamrater.

  • Jenni Ahlin