09 jun 2014 20:00

23 jan 2015 14:37

Här är Lilla Bangkok

MARIESTAD.: De samsas om kunderna

Hertig Karls Torg har blivit ett litet Thailand med en restaurang, butiker och salonger. Kittima Ongat frisörsalong är det senaste nyetableringen.

Kittima som är 48 är kommer från Thailands pulserande metropol Bangkok, tar emot både kvinnor och män. Hon har i sitt hemland 30 års erfarenhet av att arbeta som frisör. Under tre år drev hon en frisering i Bangkok. Hon bor i Töreboda. Hennes man Gunnar Hermansson arbetar på Törebodas kommun. Kittima tillverkar även föremål i lera och säljer dessa. Hon driver även en salong i Gullspång.

Hennes arbetspartner Sani Lundberg har själv planer på att öppna något på samma gata. Där finns redan i dag en thailändsk restaurang som drivs av Wilais Olausson. Bredvid serveringen har Rosjana Khontong sin butik med thailändska livsmedel som MT presenterade för några månader sedan.

Indiska

Linda Kuan bryter av mönstret då hon är från den indiska staden Mumbai men hon driver en thailändsk salong bredvid Kittimas. Linda gör bland annat ansiktsbehandlingar och trådning av ögonbryn.

Hon övertog salongen 2010 och hon har fått ett mycket stort gensvar från kunderna. Hon använder en kräm från Kanada och ett material för inpackningar som kallas sandlewood. Linda säljer även kläder från Taiwan.

Kittima som är 48 är kommer från Thailands pulserande metropol Bangkok, tar emot både kvinnor och män. Hon har i sitt hemland 30 års erfarenhet av att arbeta som frisör. Under tre år drev hon en frisering i Bangkok. Hon bor i Töreboda. Hennes man Gunnar Hermansson arbetar på Törebodas kommun. Kittima tillverkar även föremål i lera och säljer dessa. Hon driver även en salong i Gullspång.

Hennes arbetspartner Sani Lundberg har själv planer på att öppna något på samma gata. Där finns redan i dag en thailändsk restaurang som drivs av Wilais Olausson. Bredvid serveringen har Rosjana Khontong sin butik med thailändska livsmedel som MT presenterade för några månader sedan.

Indiska

Linda Kuan bryter av mönstret då hon är från den indiska staden Mumbai men hon driver en thailändsk salong bredvid Kittimas. Linda gör bland annat ansiktsbehandlingar och trådning av ögonbryn.

Hon övertog salongen 2010 och hon har fått ett mycket stort gensvar från kunderna. Hon använder en kräm från Kanada och ett material för inpackningar som kallas sandlewood. Linda säljer även kläder från Taiwan.

  • Jan Fleischmann