08 jun 2014 21:47

23 jan 2015 14:38

Samlade in pengar till förmån för cancerforskningen

Två utsålda föreställningar gav ett fint tillskott till cancerforskningen.
– Fantastiskt roligt. Alla positiva kommentarer ger mersmak och det är självklart att vi kommer fortsätta, säger Anna-Beata Stenberg i välgörenhetsprojektet Tänk med hjärtat.

I maj förra året stod Anna-Beata och vännen Sebastian Tadros ensamma som arrangörer till den första välgörenhetsgalan. Inför årets gala har de två initiativtagarna till välgörenhetsprojektet Tänk med hjärtat bildat ett team bestående av tio ungdomar.

– Alla har unika egenskaper med den gemensamma nämnaren att vi vill vara med och bidra. Alla har vi någon nära anhörig eller vän som drabbats av cancer, säger Anna-Beata.

– Ifjol samlade vi in 30 000 kronor. Nu är vi ett år äldre, längre, snyggare, fler och kör dubbla föreställningar. Det borde ju betyda att vi kan samla in ännu mer pengar till cancerforskningen, säger Sebastian Tadros.

För duon har det inte behövts någon övertalningstaktik för att få artisterna att ställa upp. Vid helgens båda utsålda föreställningar på Mariestads teater fick publiken höra lokala talanger framföra en rad vackra sånger signerade bland annat Rihanna och Cyndi Lauper. Lucas Lideqvarn rev av ett imponerade trumsolo, i akt två höjde hårdrockarna i Dirt Staineel Angels tempot ytterligare. Imponerande sång bjöd också Lisa Ajax; en 15-åring från Järfälla som deltog i Lilla melodifestivalen 2012.

– Jag hittade henne på youtube. Hon tackade ja direkt när vi ringde och kollade om hon kunde tänka sig vara med, säger Anna-Beata.

Under den drygt 2,5 timma långa galan fick publiken också lyssna till Lotta Delsmyrs hjärtgripande berättelse om sonen Carl som förra våren förlorade kampen mot leukemi. Berättelsen lämnade ingen i salongen oberörd och gjorde oss alla påminda om livets sårbarhet.

I maj förra året stod Anna-Beata och vännen Sebastian Tadros ensamma som arrangörer till den första välgörenhetsgalan. Inför årets gala har de två initiativtagarna till välgörenhetsprojektet Tänk med hjärtat bildat ett team bestående av tio ungdomar.

– Alla har unika egenskaper med den gemensamma nämnaren att vi vill vara med och bidra. Alla har vi någon nära anhörig eller vän som drabbats av cancer, säger Anna-Beata.

– Ifjol samlade vi in 30 000 kronor. Nu är vi ett år äldre, längre, snyggare, fler och kör dubbla föreställningar. Det borde ju betyda att vi kan samla in ännu mer pengar till cancerforskningen, säger Sebastian Tadros.

För duon har det inte behövts någon övertalningstaktik för att få artisterna att ställa upp. Vid helgens båda utsålda föreställningar på Mariestads teater fick publiken höra lokala talanger framföra en rad vackra sånger signerade bland annat Rihanna och Cyndi Lauper. Lucas Lideqvarn rev av ett imponerade trumsolo, i akt två höjde hårdrockarna i Dirt Staineel Angels tempot ytterligare. Imponerande sång bjöd också Lisa Ajax; en 15-åring från Järfälla som deltog i Lilla melodifestivalen 2012.

– Jag hittade henne på youtube. Hon tackade ja direkt när vi ringde och kollade om hon kunde tänka sig vara med, säger Anna-Beata.

Under den drygt 2,5 timma långa galan fick publiken också lyssna till Lotta Delsmyrs hjärtgripande berättelse om sonen Carl som förra våren förlorade kampen mot leukemi. Berättelsen lämnade ingen i salongen oberörd och gjorde oss alla påminda om livets sårbarhet.

  • Tomas Höglund