04 jun 2014 19:34

23 jan 2015 14:38

Grattis till utmärkelsen!

Hallå där Fredrik Axelsson, ägare till FX Airguns, som tilldelas utmärkelsen Årets företagare i Mariestad.

– Tackar. Det kom som en total överraskning och var absolut inget jag tänkt på. Jag har ju bara varit verksam i Mariestad sedan årsskiftet.

Det är andra gången du tilldelas priset.

– Ja, jag blev årets företagare i Hova för några år sedan. Den gången blev jag förbaskad eftersom vi inte gjort något bra resultat. Nu känns det betydligt bättre. I maj satte vi nytt omsättningsrekord och knäckte fyramiljonersvallen, samtidigt är orderstocken full. Under våren har vi utökat personalstyrkan och är nu 20 anställda.

Du flyttade företaget från Fagerlid till Mariestad i januari. Är ombyggnationen av fastigheten i Västeräng klar?

– I stort sett, men det finns lite småfix kvar att göra.

Juryns motivering; ”Fredrik Axelsson har med sin kreativa förmåga att lösa tekniska frågeställningar samt känsla och kunskap om sitt affärsområde, lyckats med att skapa ett världsledande företag inom sin nisch. FX Airguns har blivit ett internationellt begrepp som kännetecknas av innovation och ledande teknisk nivå. Vi kommer att få se många fler av Fredriks innovationer under kommande år. Fredrik, som håller en egen låg profil, har en klok, intressant och tankeväckande inställning till att vårda och skapa intresse för sitt varumärke.”

Vad säger du om den?

– (skratt) Det låter ju otroligt bra. Jag är inte personen som framhäver mig själv, det är skönare att inte bli igenkänd. Ärligt talat ser jag inte fram emot prisutdelningen på residenset i samband med nationaldagsfirandet.

Har du slipat på nåt tacktal?

– Nej, om jag måste säga något får det bli något spontant.

Hur ska utmärkelsen firas?

– FX fyller 15 år i dagarna så något skoj får vi hitta på. Det kanske blir ett party med personalen och hyresgästerna i Västeräng i sommar.

– Tackar. Det kom som en total överraskning och var absolut inget jag tänkt på. Jag har ju bara varit verksam i Mariestad sedan årsskiftet.

Det är andra gången du tilldelas priset.

– Ja, jag blev årets företagare i Hova för några år sedan. Den gången blev jag förbaskad eftersom vi inte gjort något bra resultat. Nu känns det betydligt bättre. I maj satte vi nytt omsättningsrekord och knäckte fyramiljonersvallen, samtidigt är orderstocken full. Under våren har vi utökat personalstyrkan och är nu 20 anställda.

Du flyttade företaget från Fagerlid till Mariestad i januari. Är ombyggnationen av fastigheten i Västeräng klar?

– I stort sett, men det finns lite småfix kvar att göra.

Juryns motivering; ”Fredrik Axelsson har med sin kreativa förmåga att lösa tekniska frågeställningar samt känsla och kunskap om sitt affärsområde, lyckats med att skapa ett världsledande företag inom sin nisch. FX Airguns har blivit ett internationellt begrepp som kännetecknas av innovation och ledande teknisk nivå. Vi kommer att få se många fler av Fredriks innovationer under kommande år. Fredrik, som håller en egen låg profil, har en klok, intressant och tankeväckande inställning till att vårda och skapa intresse för sitt varumärke.”

Vad säger du om den?

– (skratt) Det låter ju otroligt bra. Jag är inte personen som framhäver mig själv, det är skönare att inte bli igenkänd. Ärligt talat ser jag inte fram emot prisutdelningen på residenset i samband med nationaldagsfirandet.

Har du slipat på nåt tacktal?

– Nej, om jag måste säga något får det bli något spontant.

Hur ska utmärkelsen firas?

– FX fyller 15 år i dagarna så något skoj får vi hitta på. Det kanske blir ett party med personalen och hyresgästerna i Västeräng i sommar.

  • Tomas Höglund