02 jun 2014 16:21

23 jan 2015 14:37

Här lär de sig säkerhet och att värna naturen

På måndag eftermiddag erhöll Friluftsfrämjandet för sin barn- och ungdomsverksamhet i Mariestad, Lidköping och Kinnekulle biosfärstipendiet. Mariestad var representerat av Berit Bertilsson som under flera år spelat Mulle, när stipendiet delades ut på Vänermuseet i Lidköping, av styrelsen för biosfärområde Vänerskärgården i Lidköping med Kinnekulle.

På söndag förmiddag har några föräldrar och ledaren Linda Fröberg samlats med sina barn nere på stranden vid sommargården Bäcken för att grilla korv och marshmallows. De har avslutning på Mulleskolan. Varje söndag under våren och hösten samlas de annars på Ekudden

– Vi sjunger Mullesången och tittar på djur, Mulle berättar att man inte ska skräpa ner i naturen för då kommer Skräpmaja, berättar Ella Fröberg som är fem år och dotter till Linda.

– Stipendiet är en uppmuntran för vårt arbete. Biosfärarbetet går ut på att bry sig om vår närmiljö. Om man inte bryr sig då kämpar man inte för att miljön ska bevaras och har man inte fått den erfarenheten vågar man sig inte ut i naturen för att paddla eller åka skridskor, säger Linda.

De tar även upp säkerheten med barnen. Den senaste tiden ibland annat vårt närområde har det varit några uppmärksammade fall där barn gått vilse.

– Vi pratar med barnen att om de går vilse då ska de stanna på samma plats, förklarar Linda.

I mitten av september fyller Friluftsfrämjandet i Mariestad 60 år.

– Detta ska vi fira på Snapen med olika ”prova på grupper”, säger Linda som även berättar att det finns planer på att starta upp en Mullegrupp i Töreboda.

På söndag förmiddag har några föräldrar och ledaren Linda Fröberg samlats med sina barn nere på stranden vid sommargården Bäcken för att grilla korv och marshmallows. De har avslutning på Mulleskolan. Varje söndag under våren och hösten samlas de annars på Ekudden

– Vi sjunger Mullesången och tittar på djur, Mulle berättar att man inte ska skräpa ner i naturen för då kommer Skräpmaja, berättar Ella Fröberg som är fem år och dotter till Linda.

– Stipendiet är en uppmuntran för vårt arbete. Biosfärarbetet går ut på att bry sig om vår närmiljö. Om man inte bryr sig då kämpar man inte för att miljön ska bevaras och har man inte fått den erfarenheten vågar man sig inte ut i naturen för att paddla eller åka skridskor, säger Linda.

De tar även upp säkerheten med barnen. Den senaste tiden ibland annat vårt närområde har det varit några uppmärksammade fall där barn gått vilse.

– Vi pratar med barnen att om de går vilse då ska de stanna på samma plats, förklarar Linda.

I mitten av september fyller Friluftsfrämjandet i Mariestad 60 år.

– Detta ska vi fira på Snapen med olika ”prova på grupper”, säger Linda som även berättar att det finns planer på att starta upp en Mullegrupp i Töreboda.

  • Jan Fleischmann