31 maj 2014 18:05

23 jan 2015 14:37

Foto:

Cruisingvädret lockade ut publiken

UPPDATERAD MED PRISTAGARNA: Som första bil i cruisingens kortege på väg uppför Stockholmsvägens branta backe får Götenebon Urban Rundgren bensinstopp. Hans öde följs snart av ett till ekipage men publiken längs den delvis nya banan har roligt i solskenet.

Arrangörerna bakom motorträffen lyckas åter passa in ett strålande väder. Att välja den bästa parkeringsplatsen i Karlsholmeparken är inte lätt men Jouni Hintsala från Mariestad har hittat sin egen oas. Vid ett stort träd intill vattnet bredvid sin Mustang, en replikamodell från 2007, sipprar han på kaffet. Nästan för nära en bänk står en ljusröd lastbi, en Peterbilt 351 från 1965. Den körs av Rikard Källgård från Mariestad. Rikard inser att den stora lastbilen står lite väl nära bänken och han flyttar bort bänken så att bilen får mer utrymme.

Passerar bensinstationer

Efter att Graceland underhållit med stämningsfyllda Elvis Presleylåtar och gycklarna Knaster och Knas. alias Mariestadsborna Patrk Dahlin och Johan Larsson förbluffat besökarna med sina konster, börjar kortegen närma sig starten av den delvis nya vägen.

Längs med Stockholmsvägen sitter åskådarna på första parkett. Hade detta varit i USA hade några ungdomar säkert passat på att sälja saft men nu har Mariestadsborna själva försett sig med drycker.

De här bilarna känns mer som gjorda för en amerikansk motorväg än Mariestad men på något sätt får de plats även i den smala rondellen uppför Stockholmsvägen. Däremot är det några som inte har tänkt att fylla på med tillräckligt med bensin. Som ödets ironi passserar fordonen två bensinstationer i rondellen.

Utmärkelsen People´s choise blev Siv och Urban Rundgren, från Götene, med sin Oldsmobile 98 av 1949 års modell. 1:a pris i bästa USA-bil fick Börje och Susanne Sandberg, från Lugnås, med en Oldsmobile super 88 convertible, årsmodell 1958. 2:a pris i bästa USA-bil erhöll Siv och Urban Rundgren, från Götene, med sin Oldsmobile 98, årsmodell 1949.

3:e pris i bästa USA-bil erhöll Mikael Fransson från Lyrestad, med sin Dodge Challenge, av årsmodell 1971. Bästa Europabil erhöll Magnus Persson, från Hova, med sin Volvo PV 444, årsmodell 1950. Bästa EPA-traktor fick Alexander Arvidsson, från Jula med sin Volvo Duett, årsmodell 1958. Bästa motorcykel erhöll Harry Jebe, från Lerdala, med sin Honda CB Four, årsmodell 1973.

Arrangörerna bakom motorträffen lyckas åter passa in ett strålande väder. Att välja den bästa parkeringsplatsen i Karlsholmeparken är inte lätt men Jouni Hintsala från Mariestad har hittat sin egen oas. Vid ett stort träd intill vattnet bredvid sin Mustang, en replikamodell från 2007, sipprar han på kaffet. Nästan för nära en bänk står en ljusröd lastbi, en Peterbilt 351 från 1965. Den körs av Rikard Källgård från Mariestad. Rikard inser att den stora lastbilen står lite väl nära bänken och han flyttar bort bänken så att bilen får mer utrymme.

Passerar bensinstationer

Efter att Graceland underhållit med stämningsfyllda Elvis Presleylåtar och gycklarna Knaster och Knas. alias Mariestadsborna Patrk Dahlin och Johan Larsson förbluffat besökarna med sina konster, börjar kortegen närma sig starten av den delvis nya vägen.

Längs med Stockholmsvägen sitter åskådarna på första parkett. Hade detta varit i USA hade några ungdomar säkert passat på att sälja saft men nu har Mariestadsborna själva försett sig med drycker.

De här bilarna känns mer som gjorda för en amerikansk motorväg än Mariestad men på något sätt får de plats även i den smala rondellen uppför Stockholmsvägen. Däremot är det några som inte har tänkt att fylla på med tillräckligt med bensin. Som ödets ironi passserar fordonen två bensinstationer i rondellen.

Utmärkelsen People´s choise blev Siv och Urban Rundgren, från Götene, med sin Oldsmobile 98 av 1949 års modell. 1:a pris i bästa USA-bil fick Börje och Susanne Sandberg, från Lugnås, med en Oldsmobile super 88 convertible, årsmodell 1958. 2:a pris i bästa USA-bil erhöll Siv och Urban Rundgren, från Götene, med sin Oldsmobile 98, årsmodell 1949.

3:e pris i bästa USA-bil erhöll Mikael Fransson från Lyrestad, med sin Dodge Challenge, av årsmodell 1971. Bästa Europabil erhöll Magnus Persson, från Hova, med sin Volvo PV 444, årsmodell 1950. Bästa EPA-traktor fick Alexander Arvidsson, från Jula med sin Volvo Duett, årsmodell 1958. Bästa motorcykel erhöll Harry Jebe, från Lerdala, med sin Honda CB Four, årsmodell 1973.

  • Jan Fleischmann