06 maj 2014 10:54

23 jan 2015 14:20

Mariestad sämst i företagsrankning

Mariestad har det sämsta företagsklimatet i Skaraborg – åtminstone om man ska tro Svenskt Näringslivs nya rankning.

Mariestad hamnar på plats 226 av Sveriges 290 kommuner, en försämring med 22 platser jämfört med föregående år. Därmed halkar Mariestad nedanför Gullspång i botten av Skaraborgsligan. Gullspång klättrar från att ha rankats sämst i landet i fjol till plats 219 i år. Töreboda ligger bättre till, på plats 88.

I Skaraborg totalt går 9 av 15 kommuner framåt och förbättrar sina placeringar jämfört med andra kommuner i Sverige. Bäst placerar sig Vara som hamnar på en 33:e plats och är för andra året i rad den kommun med bäst företagsklimat i Skaraborg.

Rankningen baseras främst på de cirka 31 000 betyg som företagare från hela landet, varav ca 1500 i Skaraborg, har satt på sin hemkommuns företagsklimat. Betygen gäller bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter, kommunens service till företagen samt tillgången på arbetskraft med relevant kompetens. Statistiska fakta från SCB och UC påverkar också rankingplaceringen, uppger Svenskt Näringsliv i ett pressmeddelande.

Artikeln uppdateras.

Mariestad hamnar på plats 226 av Sveriges 290 kommuner, en försämring med 22 platser jämfört med föregående år. Därmed halkar Mariestad nedanför Gullspång i botten av Skaraborgsligan. Gullspång klättrar från att ha rankats sämst i landet i fjol till plats 219 i år. Töreboda ligger bättre till, på plats 88.

I Skaraborg totalt går 9 av 15 kommuner framåt och förbättrar sina placeringar jämfört med andra kommuner i Sverige. Bäst placerar sig Vara som hamnar på en 33:e plats och är för andra året i rad den kommun med bäst företagsklimat i Skaraborg.

Rankningen baseras främst på de cirka 31 000 betyg som företagare från hela landet, varav ca 1500 i Skaraborg, har satt på sin hemkommuns företagsklimat. Betygen gäller bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter, kommunens service till företagen samt tillgången på arbetskraft med relevant kompetens. Statistiska fakta från SCB och UC påverkar också rankingplaceringen, uppger Svenskt Näringsliv i ett pressmeddelande.

Artikeln uppdateras.