05 maj 2014 06:00

23 jan 2015 14:36

Lokala konstnärer i Stallet

Johan fångade platserna genom linsen. Angelica skapade smycken av skärvorna.
Resultat av konstnärernas arbete visas nu i Stallet.

– Kombinationen med bilder och smycken gör utställningen spännande, tycker Johan Lindberg.

Under söndagen hade konstfotografen Johan Lindberg och smyckeskonstnär Angelica Hvass vernissage för sin första gemensamma utställning ”Lämnad plats – Skärvor att minnas” i Stallet på residensön. Projektet påbörjades under fjolåret då de åkte runt i Skaraborg i jakten på gamla ödehus; en del längre bort från allfartsvägarna än andra.

– Gemensamt för platserna vi besökt är att de har en historia att berätta. Jag jobbar mycket med uttryck och kan se något vackert i saker som egentligen inte är det. En bild ska vara berättande och ge en känsla att spinna vidare på, säger Johan.

Medan Johan förevigade platserna med kameran, plockade Angelica med sig små skärvor av exempelvis porslin, trä och tapeter. Av fynden har hon sedan skapat vackra smycken.

”Extrem tur”

Angelica Hvass, 29, från Töreboda har fått sin konstnärliga utbildning på Hellidens folkhögskola i Tidaholm. De senaste två åren har hon varit verksam i hembygden; sommaren 2012 drev hon egen konsthantverksbutik i Lyrestad, förra året deltog hon i ett kulturprojekt via Unga Panncentralen i Mariestad.

Johan Lindberg, 34, har rötterna i Svartå. Efter 13 år i Hova är han numera bosatt i Skottlanda norr om Gullspång. Intresset för fotokonst väcktes för sex år sedan då en kompis förklarade hur en kamera fungerar.

– Jag har haft en extrem tur och fått mina bilder publicerade i flera tidsskrifter och på ett antal utställningar. Vid sidan om fotograferandet jobbar jag med ungdomar på ett behandlingshem i Hova.

Utställningen i Stallet visas till och med den 18 maj.

– Kombinationen med bilder och smycken gör utställningen spännande, tycker Johan Lindberg.

Under söndagen hade konstfotografen Johan Lindberg och smyckeskonstnär Angelica Hvass vernissage för sin första gemensamma utställning ”Lämnad plats – Skärvor att minnas” i Stallet på residensön. Projektet påbörjades under fjolåret då de åkte runt i Skaraborg i jakten på gamla ödehus; en del längre bort från allfartsvägarna än andra.

– Gemensamt för platserna vi besökt är att de har en historia att berätta. Jag jobbar mycket med uttryck och kan se något vackert i saker som egentligen inte är det. En bild ska vara berättande och ge en känsla att spinna vidare på, säger Johan.

Medan Johan förevigade platserna med kameran, plockade Angelica med sig små skärvor av exempelvis porslin, trä och tapeter. Av fynden har hon sedan skapat vackra smycken.

”Extrem tur”

Angelica Hvass, 29, från Töreboda har fått sin konstnärliga utbildning på Hellidens folkhögskola i Tidaholm. De senaste två åren har hon varit verksam i hembygden; sommaren 2012 drev hon egen konsthantverksbutik i Lyrestad, förra året deltog hon i ett kulturprojekt via Unga Panncentralen i Mariestad.

Johan Lindberg, 34, har rötterna i Svartå. Efter 13 år i Hova är han numera bosatt i Skottlanda norr om Gullspång. Intresset för fotokonst väcktes för sex år sedan då en kompis förklarade hur en kamera fungerar.

– Jag har haft en extrem tur och fått mina bilder publicerade i flera tidsskrifter och på ett antal utställningar. Vid sidan om fotograferandet jobbar jag med ungdomar på ett behandlingshem i Hova.

Utställningen i Stallet visas till och med den 18 maj.

  • Tomas Höglund