05 maj 2014 10:00

23 jan 2015 14:36

Hundratals demonstrerade mot Åkesson (SD)

UPPDATERAD: SD-ledaren Jimmie Åkesson besökte Mariestad på eftermiddagen. Han möttes av hundratals motdemonstranter, men det hela gick mycket lugnt till under timmen som Åkesson talade.

Enligt MT:s reporter på plats hade 4-500 personer samlats för att demonstrera mot Sverigedemokraterna och dess ledare Jimmie Åkesson.

- Det är tyst och lugnt i leden. Jag ser sex, åtta uniformerade poliser, men också många som är civilt klädda, sade MT:s Tomas Höglund. Åkesson håller ett brandtal om SD:s syn på EU. Han vill flytta tillbaka makten från Bryssel till Sverige. Han vill också omförhandla EU-medlemskapet och ordna en ny folkomröstning.

SD-ledaren Jimmie Åkesson besökte Mariestad under eftermiddagen och Lidköping senare under kvällen. En tyst protestaktion hade planerats på Nya torget.

Aktionsgruppen kallar sig ”Tillsammans mot rasism”. De skrev på sin evenemangssida på Facebook att de ville ha en fredlig manifestation, där de skulle visa sitt avståndstagande mot Sverigedemokraternas politik genom att vända Jimmie Åkesson ryggen under tystnad medan han talar på torget.

När Åkesson besökte Norrköping på måndagsförmiddagen så utspelade sig tumultartade scener.

Artikeln uppdateras.

Enligt MT:s reporter på plats hade 4-500 personer samlats för att demonstrera mot Sverigedemokraterna och dess ledare Jimmie Åkesson.

- Det är tyst och lugnt i leden. Jag ser sex, åtta uniformerade poliser, men också många som är civilt klädda, sade MT:s Tomas Höglund. Åkesson håller ett brandtal om SD:s syn på EU. Han vill flytta tillbaka makten från Bryssel till Sverige. Han vill också omförhandla EU-medlemskapet och ordna en ny folkomröstning.

SD-ledaren Jimmie Åkesson besökte Mariestad under eftermiddagen och Lidköping senare under kvällen. En tyst protestaktion hade planerats på Nya torget.

Aktionsgruppen kallar sig ”Tillsammans mot rasism”. De skrev på sin evenemangssida på Facebook att de ville ha en fredlig manifestation, där de skulle visa sitt avståndstagande mot Sverigedemokraternas politik genom att vända Jimmie Åkesson ryggen under tystnad medan han talar på torget.

När Åkesson besökte Norrköping på måndagsförmiddagen så utspelade sig tumultartade scener.

Artikeln uppdateras.

  • Linus Wennblom