27 apr 2014 18:09

23 jan 2015 14:35

Hur gick affärerna?

Hallå där, Agnes Karlsson, 10, som i lördags anordnade loppis till förmån för Barncancerfonden.

– Bra. Vi fick till och med öppna före klockan tio eftersom det var så mycket folk. Innan öppningsdags hade vi fått ihop 2 000 kronor. Totalt samlade vi in 9 300 kronor nånting. Och en barnvagn och en barnmatstol ligger ute på Blocket; tillsammans med dem blir det över 10 000.

Oj, det var långt över målet du hade satt, eller hur?

– Ja, jag hoppades att det skulle bli minst 3 000.

Vad var mest populärt?

– Den första stora grejen vi sålde var en cykelkärra. Och två bobby cars med släpkärra sålde vi redan före lördagen, till vår gamla dagmamma.

Hur känns det nu efteråt?

– Det känns bra. Fast man är lite trött nu dagen efter allting.

Hur ska du skänka pengarna?

– Vi har ringt till Barncancerfonden för att fråga hur man skulle göra. Vi ska sätta in dem på ett plusgiro och ska få ett diplom som tack. Och efter att loppisen var över kom jag och mina kompisar på att vi kunde starta en grupp som ska fortsätta att samla in pengar till olika saker. Eventuellt gör vi en liknande loppis i höst, också för Barncancerfonden. Jag tror att folk tänker mer på sånt som gäller barn.

– Bra. Vi fick till och med öppna före klockan tio eftersom det var så mycket folk. Innan öppningsdags hade vi fått ihop 2 000 kronor. Totalt samlade vi in 9 300 kronor nånting. Och en barnvagn och en barnmatstol ligger ute på Blocket; tillsammans med dem blir det över 10 000.

Oj, det var långt över målet du hade satt, eller hur?

– Ja, jag hoppades att det skulle bli minst 3 000.

Vad var mest populärt?

– Den första stora grejen vi sålde var en cykelkärra. Och två bobby cars med släpkärra sålde vi redan före lördagen, till vår gamla dagmamma.

Hur känns det nu efteråt?

– Det känns bra. Fast man är lite trött nu dagen efter allting.

Hur ska du skänka pengarna?

– Vi har ringt till Barncancerfonden för att fråga hur man skulle göra. Vi ska sätta in dem på ett plusgiro och ska få ett diplom som tack. Och efter att loppisen var över kom jag och mina kompisar på att vi kunde starta en grupp som ska fortsätta att samla in pengar till olika saker. Eventuellt gör vi en liknande loppis i höst, också för Barncancerfonden. Jag tror att folk tänker mer på sånt som gäller barn.

  • Carin Söder