30 mar 2014 17:01

23 jan 2015 14:34

Känslosamt farväl av sommaren 1989

Under fem veckoslut har de backat bandet 25 år.
I lördags gick Mariestads musikteater i mål med sin rosade Uggla the musical.

– Så här dagen efter sista föreställningen är det lite blandade känslor. Det har varit en fantastisk upplevelse att spela inför fullsatt teatersalong. Samtidigt har det varit ganska slitsamt att skriva manus till en helt egenproducerad musikal. Vi har ju i princip jobbat med det här varje helg det senaste halvåret, säger producenten Michael Stävenborg.

Musikalen bygger på Magnus Ugglas låtar, och är komponerad av regissören Klas Wiljergård och kapellmästaren Anton Glans. Handlingen utspelar sig i Stockholm sommaren 1989 där publiken får följa de nybakade studenterna Jenny, Emelie, Christoffer, Allan och deras vänner på deras första steg in i vuxenvärlden med fester, fylla, arbete, kärleksbekymmer och framtidsdrömmar. Det är snabba kast mellan ljus och mörker, skratt och gråt – allt proffsigt sammanvävt med Ugglas musik.

– Magnus Uggla gav oss tillåtelse att göra en musikal under förutsättning att vi satte upp den lokalt och med 15 föreställningar. Även om det varit stor efterfrågan på biljetter på slutet har det aldrig varit aktuellt att köra några extra föreställningar, säger Stävenborg.

Lördagens final förevigades på film och kommer nu att skickas till Uggla.

– All rekvisita kommer att sparas ifall det blir aktuellt att sätta upp musikalen igen i framtiden.

Efter succén med Uggla får de 18 artisterna på scen, åttamanna-bandet i orkesterdiket, ljud- och ljustekniker och övriga som varit involverade i musikalen nu tid att andas ett tag innan planerna för nästa större musikal ska smidas.

– Förra året, efter Elvis ”All shook up”, var jag fundersam på hur vi skulle toppa det. Efter Uggla är det inget som förvånar mig längre. Vad nästa projekt blir är inte bestämt, inte mer än att vi kommer välja någon etablerad musikal, säger Michael Stävenborg och tillägger:

– Men närmast siktar vi på att snickra ihop en sommarmusikal för barn, precis som vi gjort de senaste tre föregående somrarna.

– Så här dagen efter sista föreställningen är det lite blandade känslor. Det har varit en fantastisk upplevelse att spela inför fullsatt teatersalong. Samtidigt har det varit ganska slitsamt att skriva manus till en helt egenproducerad musikal. Vi har ju i princip jobbat med det här varje helg det senaste halvåret, säger producenten Michael Stävenborg.

Musikalen bygger på Magnus Ugglas låtar, och är komponerad av regissören Klas Wiljergård och kapellmästaren Anton Glans. Handlingen utspelar sig i Stockholm sommaren 1989 där publiken får följa de nybakade studenterna Jenny, Emelie, Christoffer, Allan och deras vänner på deras första steg in i vuxenvärlden med fester, fylla, arbete, kärleksbekymmer och framtidsdrömmar. Det är snabba kast mellan ljus och mörker, skratt och gråt – allt proffsigt sammanvävt med Ugglas musik.

– Magnus Uggla gav oss tillåtelse att göra en musikal under förutsättning att vi satte upp den lokalt och med 15 föreställningar. Även om det varit stor efterfrågan på biljetter på slutet har det aldrig varit aktuellt att köra några extra föreställningar, säger Stävenborg.

Lördagens final förevigades på film och kommer nu att skickas till Uggla.

– All rekvisita kommer att sparas ifall det blir aktuellt att sätta upp musikalen igen i framtiden.

Efter succén med Uggla får de 18 artisterna på scen, åttamanna-bandet i orkesterdiket, ljud- och ljustekniker och övriga som varit involverade i musikalen nu tid att andas ett tag innan planerna för nästa större musikal ska smidas.

– Förra året, efter Elvis ”All shook up”, var jag fundersam på hur vi skulle toppa det. Efter Uggla är det inget som förvånar mig längre. Vad nästa projekt blir är inte bestämt, inte mer än att vi kommer välja någon etablerad musikal, säger Michael Stävenborg och tillägger:

– Men närmast siktar vi på att snickra ihop en sommarmusikal för barn, precis som vi gjort de senaste tre föregående somrarna.

  • Tomas Höglund