30 mar 2014 18:02

23 jan 2015 14:34

Ida nytt toppnamn på S-listan

Ida Ekeroth, Mariestad och Erik Ezelius, Tidaholm, är nya på den övre halvan på socialdemokraternas riksdagsvalsedel i höst. När partidistriktet i Skaraborg höll kongress i Götene i helgen blev de femma respektive sexa på listan. Detta innebär att de har möjlighet att komma in i riksdagen vid ett bra val för partiet.

Riksdagslistan toppas av dagens riksdagsledamöter Urban Ahlin, Mariestad, Carina Ohlsson, Lidköping, Patrik Björck, Falköping, och Monica Green, Skövde.

– Vi har nu tre över 50 år och tre under på de sex första platserna, slår 49-årige Urban Ahlin fast.

– Erik är 27 år och Ida 23. Det ger nya impulser till gruppen och vi får in ungdomars idéer och åsikter i beslutsfattandet. Både Erik och Ida är framåt och den nya generationen socialdemokrater. De kommer att vara en blåslampa på oss lite äldre, säger Ahlin som omvaldes som ordförande.

Toppnamn på regionlistan är Alex Bergström, Falköping, och Anne-Charlotte Karlsson, Töreboda.

Ida Ekeroth, Mariestad och Erik Ezelius, Tidaholm, är nya på den övre halvan på socialdemokraternas riksdagsvalsedel i höst. När partidistriktet i Skaraborg höll kongress i Götene i helgen blev de femma respektive sexa på listan. Detta innebär att de har möjlighet att komma in i riksdagen vid ett bra val för partiet.

Riksdagslistan toppas av dagens riksdagsledamöter Urban Ahlin, Mariestad, Carina Ohlsson, Lidköping, Patrik Björck, Falköping, och Monica Green, Skövde.

– Vi har nu tre över 50 år och tre under på de sex första platserna, slår 49-årige Urban Ahlin fast.

– Erik är 27 år och Ida 23. Det ger nya impulser till gruppen och vi får in ungdomars idéer och åsikter i beslutsfattandet. Både Erik och Ida är framåt och den nya generationen socialdemokrater. De kommer att vara en blåslampa på oss lite äldre, säger Ahlin som omvaldes som ordförande.

Toppnamn på regionlistan är Alex Bergström, Falköping, och Anne-Charlotte Karlsson, Töreboda.

  • Tomas Höglund