26 mar 2014 19:00

23 jan 2015 14:33

Emil om veckan i "halv åtta hos mig"

Emil Andersson, 23 år, från Mariestad är en av fyra Mariestadsbor som har varit med på inspelningen av TV4:s program ”Halv åtta hos mig” som sänds under hösten.

Varför sökte du till programmet?

– Jag sökte inte utan var helt ovetande om att jag skulle vara med. När jag stod i kön på Systembolaget ringde TV4 och berättade att mina chefer och medarbetare på Ica Oxen Kvantum hade rekommenderat mig. Efter en telefonintervju ville de ansvariga för tv-programmet träffa mig och se hur jag har det. Sedan kom jag med.

Vad är dina arbetsuppgifter på Ica-butiken?

– Jag är medarbetare på frukt- och gröntavdelningen.

Hur upplevde du inspelningarna?

– Det var en stor upplevelse och väldigt roligt att se hur det går till. Men det blev långa dagar. När det var min dag var jag i gång från åtta på morgonen till ett på natten. När det var de andras dagar höll jag på från två på eftermiddagen till tolv och ibland till ett på natten.

Hur upplevde du de andra deltagarna?

– De var fantastiska och pratglada. Vi var fyra sprudlande personligheter. Vi hade fyra trevliga kvällar med mycket skratt. Alla bjöd på sig själva.

Kan du tänka dig vara med i flera matprogram?

– Jag är ingen dokusåpakille men ställer gärna upp i fler program på tv men inte ”Mästerkocken”. Det är för avancerat för mig. Jag passade på att prata mycket med teamet som filmade. Deras uppgifter är nästan mitt drömyrke. Jag är mycket intresserad av journalistik och media.

Vilken är din favoriträtt?

– Jag lagar mycket grytor men är tyvärr inte bra på att göra fiskrätter.

Varför sökte du till programmet?

– Jag sökte inte utan var helt ovetande om att jag skulle vara med. När jag stod i kön på Systembolaget ringde TV4 och berättade att mina chefer och medarbetare på Ica Oxen Kvantum hade rekommenderat mig. Efter en telefonintervju ville de ansvariga för tv-programmet träffa mig och se hur jag har det. Sedan kom jag med.

Vad är dina arbetsuppgifter på Ica-butiken?

– Jag är medarbetare på frukt- och gröntavdelningen.

Hur upplevde du inspelningarna?

– Det var en stor upplevelse och väldigt roligt att se hur det går till. Men det blev långa dagar. När det var min dag var jag i gång från åtta på morgonen till ett på natten. När det var de andras dagar höll jag på från två på eftermiddagen till tolv och ibland till ett på natten.

Hur upplevde du de andra deltagarna?

– De var fantastiska och pratglada. Vi var fyra sprudlande personligheter. Vi hade fyra trevliga kvällar med mycket skratt. Alla bjöd på sig själva.

Kan du tänka dig vara med i flera matprogram?

– Jag är ingen dokusåpakille men ställer gärna upp i fler program på tv men inte ”Mästerkocken”. Det är för avancerat för mig. Jag passade på att prata mycket med teamet som filmade. Deras uppgifter är nästan mitt drömyrke. Jag är mycket intresserad av journalistik och media.

Vilken är din favoriträtt?

– Jag lagar mycket grytor men är tyvärr inte bra på att göra fiskrätter.

  • Jan Fleischmann