24 mar 2014 17:14

23 jan 2015 14:33

Bygghandel under nytt flagg

Beijer bygg tar över Cheapys anläggning i Mariestad.
– Vi har god erfarenhet av att förvärva, utveckla och integrera bygghandlare till att bli en del av vår affär, säger Anders Jakobsson, vd för Beijer byggmaterial.

Under måndagen meddelade danska DT Group att koncernen avvecklar varumärket Cheapy. Av kedjans 31 butiker säljs 18 till Jem&Fix Sverige och elva till Beijer byggmaterial AB, som för övrigt ingår i koncernen DT Group. Butikerna i Halmstad och Ljungby samt Cheapys huvudkontor i Ängelholm stängs.

Anläggningen i Mariestad, som invigdes i oktober 2011, sysselsätter sju personer och ingår i paketet som Beijer bygg kommer att ta över under juni månad. Övriga butiker som byter flagg återfinns i Kristinehamn, Köping, Lidköping, Ludvika, Mjölby, Nybro, Sala, Sandviken, Strängnäs och Sölvesborg.

– Anläggningen i Mariestad har god lokal marknadspotential och bra lokaler med klara möjligheter att expandera verksamheten med Beijers produktutbud och vana att tillgodose lokala byggföretags och krävande konsumenters behov av kundorienterad bygghandel, säger vd Anders Jakobsson i ett pressmeddelande.

Med förvärven växer kedjan till 75 anläggningar och stärker därmed sin position som landets största helägda bygghandelskedja. 2013 var den sammanlagda omsättningen för anläggningarna drygt 200 miljoner kronor med totalt 78 anställda.

Under måndagen meddelade danska DT Group att koncernen avvecklar varumärket Cheapy. Av kedjans 31 butiker säljs 18 till Jem&Fix Sverige och elva till Beijer byggmaterial AB, som för övrigt ingår i koncernen DT Group. Butikerna i Halmstad och Ljungby samt Cheapys huvudkontor i Ängelholm stängs.

Anläggningen i Mariestad, som invigdes i oktober 2011, sysselsätter sju personer och ingår i paketet som Beijer bygg kommer att ta över under juni månad. Övriga butiker som byter flagg återfinns i Kristinehamn, Köping, Lidköping, Ludvika, Mjölby, Nybro, Sala, Sandviken, Strängnäs och Sölvesborg.

– Anläggningen i Mariestad har god lokal marknadspotential och bra lokaler med klara möjligheter att expandera verksamheten med Beijers produktutbud och vana att tillgodose lokala byggföretags och krävande konsumenters behov av kundorienterad bygghandel, säger vd Anders Jakobsson i ett pressmeddelande.

Med förvärven växer kedjan till 75 anläggningar och stärker därmed sin position som landets största helägda bygghandelskedja. 2013 var den sammanlagda omsättningen för anläggningarna drygt 200 miljoner kronor med totalt 78 anställda.

  • Tomas Höglund