22 mar 2014 06:00

23 jan 2015 14:33

Hallå där: Birthe Wetter

Hallå där Birthe Wetter från Färed som tillsammans med Hemvärnets Musikkår Södertörn ska representera Sverige vid Virginia International Tattoo i Norfolk i USA den 22 -28 april.

Hemvärnets Musikkår Södertörn, där jag spelar klarinett och saxofon, ska representera Sverige på världens näst största militärtattoo. Där kommer vi att framträda med ett figurativt program och kanske någon sittande konsert. Förutom Sverige är Storbritannien det enda europeiska landet, därutöver är Australien, Nya Zeeland, Kanada, Oman, Korea och USA representerade.

Har du varit med om något liknande?

Aldrig i den här storleksordningen. Men jag har ju spelat Högvakter och deltog faktiskt på Jubileumstattoot i Mariestad 2010 med Töreboda Musikkår.

Du utbildar dig till journalist samtidigt som du har en musikutbildning i bagaget.

Vad blir ditt framtida yrke tror du?

Ja, det är en bra fråga. Jag har upptäckt att det funkar väldigt bra att kombinera musik och journalistik. När mina lärare på högskolan börjar prata om att journalistik handlar om musik, gällande rytm och tempo, har jag förstås en klar fördel.

Har du någon favoritmarsch?

En favorit är ju såklart ”The stars and stripes forever”.

Militärmusik är ju en genre, men om du får välja: Vad spelar du helst?

Mina favoritgenrer är militärmusik och storbandsjazz men jag är allätare inom musiken och är öppen för nya stilar.

Hemvärnets Musikkår Södertörn, där jag spelar klarinett och saxofon, ska representera Sverige på världens näst största militärtattoo. Där kommer vi att framträda med ett figurativt program och kanske någon sittande konsert. Förutom Sverige är Storbritannien det enda europeiska landet, därutöver är Australien, Nya Zeeland, Kanada, Oman, Korea och USA representerade.

Har du varit med om något liknande?

Aldrig i den här storleksordningen. Men jag har ju spelat Högvakter och deltog faktiskt på Jubileumstattoot i Mariestad 2010 med Töreboda Musikkår.

Du utbildar dig till journalist samtidigt som du har en musikutbildning i bagaget.

Vad blir ditt framtida yrke tror du?

Ja, det är en bra fråga. Jag har upptäckt att det funkar väldigt bra att kombinera musik och journalistik. När mina lärare på högskolan börjar prata om att journalistik handlar om musik, gällande rytm och tempo, har jag förstås en klar fördel.

Har du någon favoritmarsch?

En favorit är ju såklart ”The stars and stripes forever”.

Militärmusik är ju en genre, men om du får välja: Vad spelar du helst?

Mina favoritgenrer är militärmusik och storbandsjazz men jag är allätare inom musiken och är öppen för nya stilar.