17 mar 2014 13:13

23 jan 2015 14:33

Nya namn hos Kristdemokraterna

Bakom toppnamnet Morgan Forsberg är det varannan damernas på kristdemokraternas vallista.
– Vi har fått i hop ett bra lag, tycker Forsberg.

I jämförelse med valet 2010 presenterar Kristdemokraterna en rad nya namn på listan inför höstens kommunval. 16 personer återfinns på listan, där de tolv första placeringarna varvas varannan man, varannan kvinna. Morgan Forsberg är nöjd vallistans utformning.

– Kombinationen av åldersfördelningen, yrkeskunnande i olika branscher och spännvidden i antalet år i politiken är en stor tillgång.

Joel yngst

Förstanamn på listan är Morgan Forsberg, som varit ordförande för Kulturnämnden lika länge som han innehaft ordförandeskapet för Kristdemokraternas lokalavdelning i Mariestad. Tvåa på listan är Emma Sjögren med flera års erfarenhet som ledamot i Barn- och utbildningsnämnden. Nämnda duo arbetar båda till vardags i skolans värld; Morgan som lärare på högstadiet i Götene och Emma som kurator på gymnasiet i Skövde.

Sven-Inge Eriksson, som under innevarande mandatperiod är ledamot i kommunstyrelsen, är tredje namn på listan. Margareta Alexandersson har också många års erfarenhet i politiken.

Joel Magnusson är industriarbetare och även ordförande i ungdomförbundet KDU i Skaraborg. Han är yngst på listan med sina 23 år och ett nytt tillskott i politiken. Även Eva-Lena Johansson och Albert Burubwa Masambuko är nya namn på partiets lista sedan valet 2010.

Rutinerade Magnus Landgren och Rolf Oldin, i dag ledamöter i kommunfullmäktige, återfinns på platserna längst ner i listan.

– Jag vill lämna plats för yngre förmågor, förklarar Oldin.

I jämförelse med valet 2010 presenterar Kristdemokraterna en rad nya namn på listan inför höstens kommunval. 16 personer återfinns på listan, där de tolv första placeringarna varvas varannan man, varannan kvinna. Morgan Forsberg är nöjd vallistans utformning.

– Kombinationen av åldersfördelningen, yrkeskunnande i olika branscher och spännvidden i antalet år i politiken är en stor tillgång.

Joel yngst

Förstanamn på listan är Morgan Forsberg, som varit ordförande för Kulturnämnden lika länge som han innehaft ordförandeskapet för Kristdemokraternas lokalavdelning i Mariestad. Tvåa på listan är Emma Sjögren med flera års erfarenhet som ledamot i Barn- och utbildningsnämnden. Nämnda duo arbetar båda till vardags i skolans värld; Morgan som lärare på högstadiet i Götene och Emma som kurator på gymnasiet i Skövde.

Sven-Inge Eriksson, som under innevarande mandatperiod är ledamot i kommunstyrelsen, är tredje namn på listan. Margareta Alexandersson har också många års erfarenhet i politiken.

Joel Magnusson är industriarbetare och även ordförande i ungdomförbundet KDU i Skaraborg. Han är yngst på listan med sina 23 år och ett nytt tillskott i politiken. Även Eva-Lena Johansson och Albert Burubwa Masambuko är nya namn på partiets lista sedan valet 2010.

Rutinerade Magnus Landgren och Rolf Oldin, i dag ledamöter i kommunfullmäktige, återfinns på platserna längst ner i listan.

– Jag vill lämna plats för yngre förmågor, förklarar Oldin.

  • Tomas Höglund

Kristdemokraternas vallista

1) Morgan Forsberg

2) Emma Sjögren

3) Sven-Inge Eriksson

4) Margareta Alexandersson

5) Joel Magnusson

6) Eva-Lena Johansson

7) Albert Burubwa Masambuko

8) Annika Alpsten

9) Olof Landgren

10) Mia Cardell

11) Anders Svärd

12) Birgitta Wikstrand Andersson

13) Stig Hilding

14) Lars Alfredsson

15) Magnus Landgren

16) Rolf Oldin