16 mar 2014 19:41

23 jan 2015 14:33

Många kom för att lyssna till årets schlagervinnare

Många hade säkert väntat sig att Sanna Nielsen skulle göra ett singback-framträdande, alltså sjunga till förinspelad musik. Men icke, resolut rev hon av fem hits i en helt akustisk show där sambon stod för gitarrkompet.

Alla som vinner Melodifestivalen får den lilla statyn Sångfågeln som designats av konstnären Ernst Billgren. Någon kan tänkas förvara den på en spiselhylla, en annan kanske har den i någon monter. Sanna Nielsen avslöjade i går var hon har sitt exemplar:

– Den står hemma på flygeln, där gör den sig väldigt bra.

Efter vinsten med ”Undo” är inget sig riktigt likt längre, även om det faktiskt var sjunde gången hon deltog i nämnda tävling. Hon berättade för allt folk framför scenen i bilhallen att ett "grattis” konstigt nog inte är det vanligaste utropet hon får när folk känner igen henne på gatan.

– Alla säger först spontant, vad lång du är!

Lång är också hennes musikaliska resa, trots att hon bara är 29 år. Men redan som elvaåring hamnade hon på Svensktoppens förstaplats med ”Till en fågel”.

Tre favoriter

Innan framträdandet i går avslöjade hon tre egna favoriter i Eurovision Song contest: Carolas ”Fångad av en stormvind”, ”Euphoria” med Loreen och ”Melitva” som framfördes 2007 av den serbiska sångerskan Marija Šerifović.

Det är minst sagt mycket på gång för närvarande med olika framträdanden här och var i landet. Det som ändå upptar merparten av hennes tankar, vid sidan om framförandet av ”Undo” i Köpenhamn, är repetitionerna av Dr Zjivago (där hon har den kvinnliga huvudrollen) som har premiär på Malmöoperan i höst.

Svävar på moln

– Jag svävar faktiskt fortfarande på moln, berättade hon för sin publik i går innan hon inledde sin schlagerinspirerade minishow med ”I´m in love”.

Innan årets vinnarlåt introducerades under stort jubel, hade Sanna och gitarristen Joakim klarat av också ”Empty room” och ”Hela världen för mig” som hon deltog med i tävlingen redan 2003.

Pina i grönt rum

En sak till avslöjade hon innan hon gick av scenen för att signera singlarna hon hade med sig:

– Det värsta med Melodifestivalen, vet ni vad det är? Det är att sitta i green room. Där blir man helt förstört nervös under omröstningen.

– Fast det är glömt nu i alla fall. Nu ska jag stolt representera Sverige den 6 maj i den stora finalen.

Alla som vinner Melodifestivalen får den lilla statyn Sångfågeln som designats av konstnären Ernst Billgren. Någon kan tänkas förvara den på en spiselhylla, en annan kanske har den i någon monter. Sanna Nielsen avslöjade i går var hon har sitt exemplar:

– Den står hemma på flygeln, där gör den sig väldigt bra.

Efter vinsten med ”Undo” är inget sig riktigt likt längre, även om det faktiskt var sjunde gången hon deltog i nämnda tävling. Hon berättade för allt folk framför scenen i bilhallen att ett "grattis” konstigt nog inte är det vanligaste utropet hon får när folk känner igen henne på gatan.

– Alla säger först spontant, vad lång du är!

Lång är också hennes musikaliska resa, trots att hon bara är 29 år. Men redan som elvaåring hamnade hon på Svensktoppens förstaplats med ”Till en fågel”.

Tre favoriter

Innan framträdandet i går avslöjade hon tre egna favoriter i Eurovision Song contest: Carolas ”Fångad av en stormvind”, ”Euphoria” med Loreen och ”Melitva” som framfördes 2007 av den serbiska sångerskan Marija Šerifović.

Det är minst sagt mycket på gång för närvarande med olika framträdanden här och var i landet. Det som ändå upptar merparten av hennes tankar, vid sidan om framförandet av ”Undo” i Köpenhamn, är repetitionerna av Dr Zjivago (där hon har den kvinnliga huvudrollen) som har premiär på Malmöoperan i höst.

Svävar på moln

– Jag svävar faktiskt fortfarande på moln, berättade hon för sin publik i går innan hon inledde sin schlagerinspirerade minishow med ”I´m in love”.

Innan årets vinnarlåt introducerades under stort jubel, hade Sanna och gitarristen Joakim klarat av också ”Empty room” och ”Hela världen för mig” som hon deltog med i tävlingen redan 2003.

Pina i grönt rum

En sak till avslöjade hon innan hon gick av scenen för att signera singlarna hon hade med sig:

– Det värsta med Melodifestivalen, vet ni vad det är? Det är att sitta i green room. Där blir man helt förstört nervös under omröstningen.

– Fast det är glömt nu i alla fall. Nu ska jag stolt representera Sverige den 6 maj i den stora finalen.

  • C. Lundh