12 mar 2014 20:00

23 jan 2015 14:33

Sanna Nielsen och Oscar Zia till Mariestad

I lördags blev Sanna Nielsen vinnare med hela svenska folket. På söndag har hon en helt annan roll – som jubileumsdragplåster i Mariestad.

Det kan tyckas som ett lyckokast att, till helgen efter den stora finalen, ha bokat melodifestivalvinnaren Sanna Nielsen. Men enbart tur var det faktiskt inte. Anna Kjerrman på Bilcentrum i Mariestad hade en baktanke när hon för tre veckor sedan valde dragplåster till sitt arrangemang:

– Jag trodde nog att hon hade störst chans att vinna så det var därför jag bokade henne, säger hon.

Det hör inte till vanligheterna att en bilfirma står för konserter med de stora namnen, och Anna Kjerrman har inte heller någon stor vana av sådana arrangemang. Men förra årets invigning av företagets nya bilhall, med Lill-Babs och ”snygg-Erik” på scen, slog väl ut. Nu när samma hall fyller ett år ville hon spinna vidare på idén.

– Det blev väldigt lyckat då och det gav mersmak. Och det resulterade också i många nya kunder, konstaterar hon.

Oscar också

Anna Kjerrman tror att Sanna Nielsen lockar en blandad publik och befarar att intresset för den nyblivna vinnaren kan bli i det närmaste kaotiskt på söndag.

– Men det är så klart också jättekul om intresset blir stort, tillägger hon.

Festen hålls dock i dagarna två och även lördagen har en schlagerstjärna som dragplåster. Då kommer nämligen Oscar Zia, som också fanns med i lördagens melodifestivalfinal och stannade på en åttondeplats, på besök.

– Då tror jag att det blir många barnfamiljer som kommer och tittar, säger Anna Kjerrman.

Det kan tyckas som ett lyckokast att, till helgen efter den stora finalen, ha bokat melodifestivalvinnaren Sanna Nielsen. Men enbart tur var det faktiskt inte. Anna Kjerrman på Bilcentrum i Mariestad hade en baktanke när hon för tre veckor sedan valde dragplåster till sitt arrangemang:

– Jag trodde nog att hon hade störst chans att vinna så det var därför jag bokade henne, säger hon.

Det hör inte till vanligheterna att en bilfirma står för konserter med de stora namnen, och Anna Kjerrman har inte heller någon stor vana av sådana arrangemang. Men förra årets invigning av företagets nya bilhall, med Lill-Babs och ”snygg-Erik” på scen, slog väl ut. Nu när samma hall fyller ett år ville hon spinna vidare på idén.

– Det blev väldigt lyckat då och det gav mersmak. Och det resulterade också i många nya kunder, konstaterar hon.

Oscar också

Anna Kjerrman tror att Sanna Nielsen lockar en blandad publik och befarar att intresset för den nyblivna vinnaren kan bli i det närmaste kaotiskt på söndag.

– Men det är så klart också jättekul om intresset blir stort, tillägger hon.

Festen hålls dock i dagarna två och även lördagen har en schlagerstjärna som dragplåster. Då kommer nämligen Oscar Zia, som också fanns med i lördagens melodifestivalfinal och stannade på en åttondeplats, på besök.

– Då tror jag att det blir många barnfamiljer som kommer och tittar, säger Anna Kjerrman.

  • Carin Söder