12 mar 2014 06:00

23 jan 2015 14:20

Företrädare för PL fastigheter en av de åtalade

UPPDATERAD: En man har åtalats misstänkt för ett stort antal grova stölder. Ytterligare två män åtalas misstänka för inblandning. En av dem – företrädare för PL fastigheter – är också misstänkt för allvarliga brott mot hyresgäster.

MT skrev i februari om den omfattade stöldhärvan som polisen har lyckats nysta upp – inledningsvis tack vare vittnesuppgifter från en privatperson.

Allt handlar om omfattande stölder och häleri. Människor i Skövde, Hjo, Tibro, Skara och Mariestad drabbades i januari förra året av inbrott i sina hem – de blev av med smycken, klockor, parfymer, datorer, mobiltelefoner och mycket annat. Misstänkt för stölderna var en man född 1986. Han häktades i sin frånvaro för ett år sedan.

Polisflykt över

Men när han i december förra året försökte göra inbrott i en bostad i Mariestad var den tio månader långa flykten från polisen över. För det var där som en privatperson upptäckte honom och larmade polisen.

Efter gripandet intensifierades utredningen och kom snart att omfatta ytterligare två män, en 38-åring och en 45-årig man som har sin huvudsakliga bostadsort i Tibro. Den sistnämnde är också företrädare för det mycket kritiserade PL fastigheter som äger hyreshus i bland annat Mariestad.

Många brottsoffer

Under tisdagen åtalades männen. Huvudmannen åtalas misstänkt för ett stort antal grova stölder och för försök till samma brott under januari 2013 och november till december samma år – ett 30-tal målsäganden nämns i åtalet. Han har enligt åklagaren stulit gods till ett värde av nästan en halv miljon kronor.

De två övriga åtalas misstänkta för häleri. Åklagaren anser att de har befattat sig med det stulna godset och gömt det i den 45-årige mannens garage.

Misshandlade hyresgäst

Sista delen i åtalet riktar sig mot 45-åringen från Tibro. Det handlar om hur han i egenskap av företrädare för PL fastigheter i mars 2013 misstänks ha misshandlat en hyresgäst. Enligt åtalet har han sparkat, slagit och rivit en kvinna och dragit henne i håret.

45-åringen förnekar brott.

MT skrev i februari om den omfattade stöldhärvan som polisen har lyckats nysta upp – inledningsvis tack vare vittnesuppgifter från en privatperson.

Allt handlar om omfattande stölder och häleri. Människor i Skövde, Hjo, Tibro, Skara och Mariestad drabbades i januari förra året av inbrott i sina hem – de blev av med smycken, klockor, parfymer, datorer, mobiltelefoner och mycket annat. Misstänkt för stölderna var en man född 1986. Han häktades i sin frånvaro för ett år sedan.

Polisflykt över

Men när han i december förra året försökte göra inbrott i en bostad i Mariestad var den tio månader långa flykten från polisen över. För det var där som en privatperson upptäckte honom och larmade polisen.

Efter gripandet intensifierades utredningen och kom snart att omfatta ytterligare två män, en 38-åring och en 45-årig man som har sin huvudsakliga bostadsort i Tibro. Den sistnämnde är också företrädare för det mycket kritiserade PL fastigheter som äger hyreshus i bland annat Mariestad.

Många brottsoffer

Under tisdagen åtalades männen. Huvudmannen åtalas misstänkt för ett stort antal grova stölder och för försök till samma brott under januari 2013 och november till december samma år – ett 30-tal målsäganden nämns i åtalet. Han har enligt åklagaren stulit gods till ett värde av nästan en halv miljon kronor.

De två övriga åtalas misstänkta för häleri. Åklagaren anser att de har befattat sig med det stulna godset och gömt det i den 45-årige mannens garage.

Misshandlade hyresgäst

Sista delen i åtalet riktar sig mot 45-åringen från Tibro. Det handlar om hur han i egenskap av företrädare för PL fastigheter i mars 2013 misstänks ha misshandlat en hyresgäst. Enligt åtalet har han sparkat, slagit och rivit en kvinna och dragit henne i håret.

45-åringen förnekar brott.