07 mar 2014 06:00

23 jan 2015 14:32

Hallå där Jenny Alsterberg...

... distriktsordförande för organisationen Ladies Circle som på lördag har ett distriktsmöte där de ska samla in pengar till Sveriges kvinno- och tjejjourers riksförbund, SKR.

Varför formades Ladies circle?

– Från början var det fruarna till männen i organisationen Round table som ville ha en egen organisation så det är mycket på grund av tradition. Nu handlar det mer om att vårda vänskapen som är grundtanken med Ladies circle. Vi är elva medlemmar i Mariestad och 1800 i hela landet uppdelade i tretton distrikt. Det är ett bra sätt för kvinnor att lära känna andra kvinnor.

Hur uppmärksammar ni internationella kvinnodagen?

– Vi ska ha ett årsmöte för distriktet som faktiskt lyckades sammanfalla med just internationella kvinnodagen och där planerar vi vilken charity vi ska samla in pengar till i fortsättningen. Vi samlar in pengar genom lotterier och så.

Hur väljer ni vad pengarna ska gå till?

– Vårt huvudmål är oftast att samla in pengar till föreningar som gynnar tjejer och kvinnor. Nu samlar vi in pengar till SKR vilket är bra då varje distrikt kan samla in pengar till lokalt arbete. Här samlar vi bland annat in till Tranan i Skövde.

Varför formades Ladies circle?

– Från början var det fruarna till männen i organisationen Round table som ville ha en egen organisation så det är mycket på grund av tradition. Nu handlar det mer om att vårda vänskapen som är grundtanken med Ladies circle. Vi är elva medlemmar i Mariestad och 1800 i hela landet uppdelade i tretton distrikt. Det är ett bra sätt för kvinnor att lära känna andra kvinnor.

Hur uppmärksammar ni internationella kvinnodagen?

– Vi ska ha ett årsmöte för distriktet som faktiskt lyckades sammanfalla med just internationella kvinnodagen och där planerar vi vilken charity vi ska samla in pengar till i fortsättningen. Vi samlar in pengar genom lotterier och så.

Hur väljer ni vad pengarna ska gå till?

– Vårt huvudmål är oftast att samla in pengar till föreningar som gynnar tjejer och kvinnor. Nu samlar vi in pengar till SKR vilket är bra då varje distrikt kan samla in pengar till lokalt arbete. Här samlar vi bland annat in till Tranan i Skövde.

  • Ellen Borell