05 mar 2014 21:14

23 jan 2015 14:32

Ny teaterförening i Lugnåstrakten

Med det lovande namnet GARV ”Ger Alla Roligare Vardag” hoppas Maria Jansson att den nystartade teaterföreningen ska få en flygande start.

Strax efter det nya årets inbrott startade Jonas och Erika Wångstedt, Maria Jansson, Monica Hedberg, Stefan Karlsson och Tonita Lindberg teaterföreningen GARV. Föreningen är indelad i två verksamheter. En del för barn och en del för vuxna. Den första tiden ligger fokus på barnen och på projektet Stjärnorna.

– Intresset har varit jättestort och vi har blivit tvungna att sätta en gräns på 20 barn i gruppen för att det ska gå att hålla kvalitén för de som är med. Barnen gillar att se sig själva på film och vi kommer bland annat syssla med fotomodellande, dans, sång och teater. Vid varje tema kommer vi ta in externa företag och organisationer som är experter, säger Maria Jansson.

Revy att vänta

För de teaterintresserade vuxna som väntar på en revy att skratta åt är det fortfarande en lång väntan kvar.

– Det är mycket runt omkring att få på plats innan vi kan börja repetera. Fokuset just nu ligger på Stjärnorna och vi har inget spikat datum när vi revyn ska vara klar. Vi har inte valt manus än utan håller på att läsa in oss hemma hos varandra, säger Maria Jansson.

Tanken är att de Lugnåsbaserade skådespelarna ska ta med sig teatern ut till kransorterna runt Mariestad och uppträda där.

– Vi vill ta kulturen till landsbygden. Till exempel kan vi uppträda på bygdegårdar och samhällsföreningar i Torsö eller Sjötorp.

Strax efter det nya årets inbrott startade Jonas och Erika Wångstedt, Maria Jansson, Monica Hedberg, Stefan Karlsson och Tonita Lindberg teaterföreningen GARV. Föreningen är indelad i två verksamheter. En del för barn och en del för vuxna. Den första tiden ligger fokus på barnen och på projektet Stjärnorna.

– Intresset har varit jättestort och vi har blivit tvungna att sätta en gräns på 20 barn i gruppen för att det ska gå att hålla kvalitén för de som är med. Barnen gillar att se sig själva på film och vi kommer bland annat syssla med fotomodellande, dans, sång och teater. Vid varje tema kommer vi ta in externa företag och organisationer som är experter, säger Maria Jansson.

Revy att vänta

För de teaterintresserade vuxna som väntar på en revy att skratta åt är det fortfarande en lång väntan kvar.

– Det är mycket runt omkring att få på plats innan vi kan börja repetera. Fokuset just nu ligger på Stjärnorna och vi har inget spikat datum när vi revyn ska vara klar. Vi har inte valt manus än utan håller på att läsa in oss hemma hos varandra, säger Maria Jansson.

Tanken är att de Lugnåsbaserade skådespelarna ska ta med sig teatern ut till kransorterna runt Mariestad och uppträda där.

– Vi vill ta kulturen till landsbygden. Till exempel kan vi uppträda på bygdegårdar och samhällsföreningar i Torsö eller Sjötorp.

  • Joel Tivemo