28 feb 2014 10:30

23 jan 2015 14:32

PL i brottsutredning

Härvan kring PL fastigheter växer.
Nu ingår både far och son i polisens utredning om misstänkta brott mot hyresgäster i Tibro och Mariestad.

44-åringen sitter häktad sedan i förra veckan som misstänkt för häleri efter polisen upptäckt stöldgods i en av de aktuella fastigheterna i Tibro.

Han utreds samtidigt för hemfridsbrott, egenmäktigt förfarande, misshandel och bedrägeri i sin roll som hyresvärd hos PL fastigheter. Sveriges Radio Skaraborg avslöjade i flera inslag tidigare i veckan om hur hyresgäster känt sig hotade av representanter för PL fastigheter eller pressats att betala dubbelbetala hyror.

72-åringen äger

Nu bekräftar polisen för SLA att även 44-åringens pappa ingår i förundersökningen. Den 72-årige mannen är skriven på en adress i Åmål. Det är också han som står som ägare till fyra fastigheterna i Tibro.

– Det stämmer att vi utreder flera personer involverade i fastighetsbolaget, bland annat den äldre mannen. Det gäller samma typ av misstankar – hemfridsbrott, egenmäktigt förfarande, misshandel och bedrägeri. Men jag vill med hänvisning till förundersökningssekretessen inte kommentera utredningen mer än så, säger Magnus Karlsson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

Magnus Karlsson vill heller inte kommentera om polisen har varit i kontakt med den äldre mannen. Men han är inte anhållen i sin utevaro i det aktuella ärendet.

Många klagomål

Hos Miljösamverkan östra Skaraborg är PL fastigheter och 72-åringen ett ökänt namn. Mös vill förelägga honom att göra åtgärder på Tibrofastigheterna efter klagomål på fukt, ventilation och vatten. Fastighetsägaren hotas av olika viten om sammanlagt 55 000 kronor, men Mös får i dag inte tag på mannen.

Via polis har Mös försök delge 72-åringen kraven på åtgärder, men i förra veckan meddelade polisen i Åmål att mannen inte gått att nå. Nu kommer delgivning att ske via Post och Inrikes-tidningar samt Provinstidningen i Dalsland.

– Vi når honom inte och det går inte att komma fram på de telefonnummer som finns, säger en inspektör som SLA pratat med, men som vill vara anonym med hänvisning till de hot som förekommit mot hyresgäster.

– Vi har fått höra från hyresgäster hur PL uppträtt hotfullt och flera har känt att det varit obehagligt.

Ingen som svarar

I veckan kom också nya klagomålsanmälningar till Mös från hyresgäster i Tibro, men utan motpart blir processen utdragen och Mös alla åtgärder blir tidskrävande. Hyresgäster SLA varit i kontakt med upplever att situationen känns osäker.

På PL fastigheters telefonnummer svarar ingen längre. Fönstret i entrédörren till en av fastigheterna krossades häromveckan och skadan har inte gått att anmäla. Hyresgästerna har tillfälligt lagat rutan, men oroas också vad som skulle hända om allvarliga saker som att värme eller spisar slutar att fungera.

44-åringen sitter häktad sedan i förra veckan som misstänkt för häleri efter polisen upptäckt stöldgods i en av de aktuella fastigheterna i Tibro.

Han utreds samtidigt för hemfridsbrott, egenmäktigt förfarande, misshandel och bedrägeri i sin roll som hyresvärd hos PL fastigheter. Sveriges Radio Skaraborg avslöjade i flera inslag tidigare i veckan om hur hyresgäster känt sig hotade av representanter för PL fastigheter eller pressats att betala dubbelbetala hyror.

72-åringen äger

Nu bekräftar polisen för SLA att även 44-åringens pappa ingår i förundersökningen. Den 72-årige mannen är skriven på en adress i Åmål. Det är också han som står som ägare till fyra fastigheterna i Tibro.

– Det stämmer att vi utreder flera personer involverade i fastighetsbolaget, bland annat den äldre mannen. Det gäller samma typ av misstankar – hemfridsbrott, egenmäktigt förfarande, misshandel och bedrägeri. Men jag vill med hänvisning till förundersökningssekretessen inte kommentera utredningen mer än så, säger Magnus Karlsson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

Magnus Karlsson vill heller inte kommentera om polisen har varit i kontakt med den äldre mannen. Men han är inte anhållen i sin utevaro i det aktuella ärendet.

Många klagomål

Hos Miljösamverkan östra Skaraborg är PL fastigheter och 72-åringen ett ökänt namn. Mös vill förelägga honom att göra åtgärder på Tibrofastigheterna efter klagomål på fukt, ventilation och vatten. Fastighetsägaren hotas av olika viten om sammanlagt 55 000 kronor, men Mös får i dag inte tag på mannen.

Via polis har Mös försök delge 72-åringen kraven på åtgärder, men i förra veckan meddelade polisen i Åmål att mannen inte gått att nå. Nu kommer delgivning att ske via Post och Inrikes-tidningar samt Provinstidningen i Dalsland.

– Vi når honom inte och det går inte att komma fram på de telefonnummer som finns, säger en inspektör som SLA pratat med, men som vill vara anonym med hänvisning till de hot som förekommit mot hyresgäster.

– Vi har fått höra från hyresgäster hur PL uppträtt hotfullt och flera har känt att det varit obehagligt.

Ingen som svarar

I veckan kom också nya klagomålsanmälningar till Mös från hyresgäster i Tibro, men utan motpart blir processen utdragen och Mös alla åtgärder blir tidskrävande. Hyresgäster SLA varit i kontakt med upplever att situationen känns osäker.

På PL fastigheters telefonnummer svarar ingen längre. Fönstret i entrédörren till en av fastigheterna krossades häromveckan och skadan har inte gått att anmäla. Hyresgästerna har tillfälligt lagat rutan, men oroas också vad som skulle hända om allvarliga saker som att värme eller spisar slutar att fungera.