25 feb 2014 20:00

23 jan 2015 14:32

Hallå där Per Nyberg ...

... före detta Mariestadsbon Per Nyberg har vunnit pris för bästa innovation på Ispo awards i Munchen för skidprojektet Opinion.

– Nej det var inte det som var grejen. Vi var en testgrupp som testade en massa skidor varje år och ville ta fram en skida som vi inte ville ändra något på och nu har vi, tillsammans med ett forum på freeride.se och Extrem skis/ skidfabriken i Åre, skapat en skida som passar genomsnittsåkaren. Vi skulle inte kalla den ultimat, men den ska passa många.

Varför tror du att just ert projekt vann pris på världens största vintersportmässa?

– Jag tror inte att det handlade om själva produkten utan mer om processen att involvera andra. Att produkten redan är godkänd av kunden från början. Vi har ju skapat skidan utifrån hur skidåkare har beskrivit den perfekta skidan i ett forum. Men jag trodde aldrig någonsin att vi skulle vinna.

Var befinner du dig nu och vad är nästa steg efter en sådan här utmärkelse?

– Jag pluggar International business i Grenoble i Frankrike. När det gäller projektet så ska vi redan börja planera en smalare variant av skidan och vi har en del projekt som jag inte kan prata om än. Men känslan är att om vi kunde klara det här, vad kan vi klara mer?

– Nej det var inte det som var grejen. Vi var en testgrupp som testade en massa skidor varje år och ville ta fram en skida som vi inte ville ändra något på och nu har vi, tillsammans med ett forum på freeride.se och Extrem skis/ skidfabriken i Åre, skapat en skida som passar genomsnittsåkaren. Vi skulle inte kalla den ultimat, men den ska passa många.

Varför tror du att just ert projekt vann pris på världens största vintersportmässa?

– Jag tror inte att det handlade om själva produkten utan mer om processen att involvera andra. Att produkten redan är godkänd av kunden från början. Vi har ju skapat skidan utifrån hur skidåkare har beskrivit den perfekta skidan i ett forum. Men jag trodde aldrig någonsin att vi skulle vinna.

Var befinner du dig nu och vad är nästa steg efter en sådan här utmärkelse?

– Jag pluggar International business i Grenoble i Frankrike. När det gäller projektet så ska vi redan börja planera en smalare variant av skidan och vi har en del projekt som jag inte kan prata om än. Men känslan är att om vi kunde klara det här, vad kan vi klara mer?

  • Ellen Borell