19 feb 2014 21:04

23 jan 2015 14:32

Tredje gången gillt för dansbandet

UPPDATERAD: På tredje försöket – den här gången blev det äntligen en Grammis för Skaraborgsbandet Elisa's. På onsdagskvällen tog de emot priset för ”Årets dansband”.

2012 fick Elisa's se Benny Anderssons orkester ta hem priset. 2013 var det Lasse Stefanz tur. Men när Grammisgalan för 2014 i går genomfördes på Cirkus i Stockholm var det gänget från Skaraborg och inga andra som fick gå upp på scen som Årets dansband.

Priset fick de för sitt album ”Be mig! Se mig! Ge mig!”. En fin revansch för sångerskan och frontfiguren Elisa Lindström, som i Melodifestivalen häromveckan åkte ut ur tävlingen. Å andra sidan är både hon och bandet också vana vinnare; från Dansbandskampen, som blev deras stora karriärskjuts, och från Körslaget i TV4.

De nominerade till ”Årets dansband” inför årets gala var, förutom Elisa's: Larz-Kristerz, Lasse Stefanz, The Playtones och Wizex.

Grammisgalan genomfördes på Cirkus i Stockholm tidigt på onsdagskvällen och eftersändes i Sveriges Television.

2012 fick Elisa's se Benny Anderssons orkester ta hem priset. 2013 var det Lasse Stefanz tur. Men när Grammisgalan för 2014 i går genomfördes på Cirkus i Stockholm var det gänget från Skaraborg och inga andra som fick gå upp på scen som Årets dansband.

Priset fick de för sitt album ”Be mig! Se mig! Ge mig!”. En fin revansch för sångerskan och frontfiguren Elisa Lindström, som i Melodifestivalen häromveckan åkte ut ur tävlingen. Å andra sidan är både hon och bandet också vana vinnare; från Dansbandskampen, som blev deras stora karriärskjuts, och från Körslaget i TV4.

De nominerade till ”Årets dansband” inför årets gala var, förutom Elisa's: Larz-Kristerz, Lasse Stefanz, The Playtones och Wizex.

Grammisgalan genomfördes på Cirkus i Stockholm tidigt på onsdagskvällen och eftersändes i Sveriges Television.