15 feb 2014 15:08

23 jan 2015 14:32

Årets första trana har anlänt

Ett rekordtidigt vårtecken har anlänt till Trandansen vid Hornborgasjön. På lördagen siktades nämligen en ensam trana av fågelskådare från Falbygdens fågelklubb.

Åke Abrahamsson, ordförande i klubben, säger till P4 Skaraborg att tranpremiär i mitten av februari är mycket ovanligt, och att man normalt sett brukar få vänta åtminstone ett par veckor till innan de första tranorna dyker upp.

Ett rekordtidigt vårtecken har anlänt till Trandansen vid Hornborgasjön. På lördagen siktades nämligen en ensam trana av fågelskådare från Falbygdens fågelklubb.

Åke Abrahamsson, ordförande i klubben, säger till P4 Skaraborg att tranpremiär i mitten av februari är mycket ovanligt, och att man normalt sett brukar få vänta åtminstone ett par veckor till innan de första tranorna dyker upp.