23 jan 2014 20:30

23 jan 2015 14:31

Mariestadsbo på Liljevalchs

Måleri med stuns och levande grafik. En mening som kan sammanfatta innehållet på Liljevalchs vårsalong 2014. Stockholmsutställningen är varje år en av de mest välbesökta och välrenommerade konsttillställningarna i landet – en jurybedömd salong som många konstnärer vill vara med på.

– Merparten av dem som antas har någon form av konstnärlig utbildning och jag tycker att det syns att vi har en bra grundutbildning i Sverige. Målningarna sitter fint i färg och form, säger konsthallschefen och juryordföranden Mårten Castenfors till TT.

Av 2 000 konstnärer som ville vara med antogs 152. En av dem är 21-årige Tobias Adamsson från Mariestad, som just nu går sitt andra år på Skövde konstskola.

Måleri med stuns och levande grafik. En mening som kan sammanfatta innehållet på Liljevalchs vårsalong 2014. Stockholmsutställningen är varje år en av de mest välbesökta och välrenommerade konsttillställningarna i landet – en jurybedömd salong som många konstnärer vill vara med på.

– Merparten av dem som antas har någon form av konstnärlig utbildning och jag tycker att det syns att vi har en bra grundutbildning i Sverige. Målningarna sitter fint i färg och form, säger konsthallschefen och juryordföranden Mårten Castenfors till TT.

Av 2 000 konstnärer som ville vara med antogs 152. En av dem är 21-årige Tobias Adamsson från Mariestad, som just nu går sitt andra år på Skövde konstskola.