19 dec 2013 06:00

23 jan 2015 14:28

Hallå där Magnus Geber...

...före detta Mariestadsbo som i dag driver en facebooksida där bilder läggs upp från träffar med tidigare Mariestadsbor bosatta i Stockholmsområdet.

Vad är Mariestad Export Stockholm Reunion?

Det är en aktivitet där man går ut på pub i Stockholm. För många år sedan brukade några Mariestadskillar som pluggade på KTH gå ut ibland och ta en öl. Efter ett par års uppehåll drogs ”Mariestadspubarna” åter i gång av Helena Weidenbladh (fd Kämpe) och Cilla Hessel (fd Fristedt). De skickade ut årliga mejl till alla tidigare Mariestadsbor de kände. Via en kompis fick jag senare reda på det och drogs in i det hela. Jag startade facebookgruppen Mariestad Export Stockholm Reunion med bilder från träffarna.

Vilka är det som träffas?

Vi är tidigare Mariestadsbor som i dag bor i Stockholmstrakten. De flesta är födda på 1960-talet. Jag har strävat efter att dra in födda på 50-talet. Men ner till 80-talister kan tänkas dyka upp. Sändlistan utökas hela tiden.

Hur ofta samlas ni?

Vi samlas numera två gånger per år.

Vad brukar ni göra när ni ses?

Vi brukar dricka öl och vissa äter också. Vi pratar ofta Mariestadsminnen. Många känner inte varandra tidigare och då kan det handla om att hitta gemensamma bekanta.

Kommer du tillbaka till Mariestad ibland?

Då och då, jag har min syster kvar här. Sen hoppas jag på att kunna gå på en träff här i Mariestad också där man kan ses på hemmaplan och gå ut på stan. Det har nog även gjorts någon gång, via den stora facebookgruppen Mariestadare.

Vad är Mariestad Export Stockholm Reunion?

Det är en aktivitet där man går ut på pub i Stockholm. För många år sedan brukade några Mariestadskillar som pluggade på KTH gå ut ibland och ta en öl. Efter ett par års uppehåll drogs ”Mariestadspubarna” åter i gång av Helena Weidenbladh (fd Kämpe) och Cilla Hessel (fd Fristedt). De skickade ut årliga mejl till alla tidigare Mariestadsbor de kände. Via en kompis fick jag senare reda på det och drogs in i det hela. Jag startade facebookgruppen Mariestad Export Stockholm Reunion med bilder från träffarna.

Vilka är det som träffas?

Vi är tidigare Mariestadsbor som i dag bor i Stockholmstrakten. De flesta är födda på 1960-talet. Jag har strävat efter att dra in födda på 50-talet. Men ner till 80-talister kan tänkas dyka upp. Sändlistan utökas hela tiden.

Hur ofta samlas ni?

Vi samlas numera två gånger per år.

Vad brukar ni göra när ni ses?

Vi brukar dricka öl och vissa äter också. Vi pratar ofta Mariestadsminnen. Många känner inte varandra tidigare och då kan det handla om att hitta gemensamma bekanta.

Kommer du tillbaka till Mariestad ibland?

Då och då, jag har min syster kvar här. Sen hoppas jag på att kunna gå på en träff här i Mariestad också där man kan ses på hemmaplan och gå ut på stan. Det har nog även gjorts någon gång, via den stora facebookgruppen Mariestadare.

  • Birthe Wetter