18 dec 2013 10:44

23 jan 2015 14:19

Mindre sinnesundersökning för Mariestadskvinna

Skaraborgs tingsrätt har beslutat att den 31-åriga Mariestadskvinna som åtalats för falsk tillvitelse och falskt larm ska genomgå en mindre sinnesundersökning, en så kallad paragraf 7-undersökning.

Åklagaren hävdar att kvinnan talat osanning om flera olika händelser. Först att hennes exmake ska ha anstiftat en misshandel den 5 september 2012, dessutom att han ska ha legat bakom ”bortrövandet” den 13 september som innebär stor polisaktivitet.

Kvinnan förnekade brott vid tisdagens tingsrättsförhandling.

Syftet med paragraf 7-undersökningen är att klarlägga huruvida den undersökte behöver genomgå en Rättspsykiatrisk undersökning (RPU. Brottslingar får inte dömas till fängelse om de lider av allvarlig psykisk störning

Skaraborgs tingsrätt har beslutat att den 31-åriga Mariestadskvinna som åtalats för falsk tillvitelse och falskt larm ska genomgå en mindre sinnesundersökning, en så kallad paragraf 7-undersökning.

Åklagaren hävdar att kvinnan talat osanning om flera olika händelser. Först att hennes exmake ska ha anstiftat en misshandel den 5 september 2012, dessutom att han ska ha legat bakom ”bortrövandet” den 13 september som innebär stor polisaktivitet.

Kvinnan förnekade brott vid tisdagens tingsrättsförhandling.

Syftet med paragraf 7-undersökningen är att klarlägga huruvida den undersökte behöver genomgå en Rättspsykiatrisk undersökning (RPU. Brottslingar får inte dömas till fängelse om de lider av allvarlig psykisk störning