17 dec 2013 06:00

23 jan 2015 14:28

Ny brandbil ser ljuset

När en ny brandbil ser ljuset på Mariestads brandstation blir brandmännen som barn på julafton. De rycker i slangarna och provar sjukvårdsutrustningen. Men ännu är inte den nya bilen klar att användas på fältet.

– Den nya skiljer sig inte mycket mot den gamla, som ska till Hjo, enligt ett beslut av Rös, Räddningstjänsten i Skaraborg, förklarar Anders Pettersson, som är brandman i Mariestad. Han ingår i den projektgrupp tillsammans med Ola Nilsson som ansvarar för utbildningen av den nya brandbilen. Utbildningen beräknas hålla på till mitten av januari.

– Den nya skiljer sig inte mycket mot den gamla, som ska till Hjo, enligt ett beslut av Rös, Räddningstjänsten i Skaraborg, förklarar Anders Pettersson, som är brandman i Mariestad. Han ingår i den projektgrupp tillsammans med Ola Nilsson som ansvarar för utbildningen av den nya brandbilen. Utbildningen beräknas hålla på till mitten av januari.

  • Jan Fleischmann